Winkelen met 2.000 euro

Zorgenkind
Binnenkort mag ik van de baas gaan winkelen voor een nieuwe duurtester voor de Occasions-rubriek. Een missie waar ik me al wekenlang op verheug. Met de vorige, een rode Peugeot 205 GTI,  hebben we een hoop plezier beleefd maar helemaal zuiver op de graat was het ding niet en uiteindelijk stond-ie door allerlei technische malheur meer stil dan dat-ie reed. Het ontbrak ons simpelweg aan tijd om het leeuwtje een beter leven te bezorgen. Helaas, het was niet anders.
Maar goed, tijd voor wat nieuws dus. Of beter gezegd: wat anders. Want voor 2.000 euro (da's zo ongeveer het budget) ben je natuurlijk aangewezen op de tweede- of derdehands markt. Voor twee ruggen kun je echt een heleboel leuks kopen, zo leert een rondje struinen op diverse occasion-websites. De belangrijkste eis die we aan de auto stellen is dat-ie in goede technische staat is en voor de rest moet het vooral een leuke auto zijn, waar we dito verhalen mee kunnen maken. Een auto die emotie oproept, maakt niet uit van wat voor soort. Persoonlijk ga ik graag voor een 'veel voor weinig' auto: een lekker dikke kar met alles erop en eraan. Een Citroen XM V6 is een goede optie, of een Alfa Romeo 164 V6. Dat zijn liefhebbersauto's, daar zit een verhaal achter en daar kun je leuke dingen mee doen.
Maar ik zou deze weblog natuurlijk niet zijn begonnen als mijn keuze al vaststond. Dus: graag jullie suggesties en adviezen! 

Lezersreacties (70)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens