Nissan Leaf 30 kWh - Volkswagen E-Golf

E-middenklassers met een missie

Nissan Leaf 30 kWh - Volkswagen E-Golf
AutoWeek 30 2016
AutoWeek 30 2016

Je leest het in AutoWeek 30 2016

De laadpaal rukt op in het straatbeeld. Tegelijk daarmee neemt de bruikbaarheid van elektrische auto's toe naar mate de actieradius oploopt. De Leaf is nu verkrijgbaar met 30 kWh-accucapaciteit, terwijl de Golf het – nog even – moet doen met 24 kWh.

Als je elektrisch wilt gaan rijden, heb je daar meestal goed over nagedacht. Dat doe je omdat je jezelf op een of ander gebied wilt onderscheiden van de massa die nog op diesel of benzine rijdt. Je hebt hart voor je leefomgeving, bent techno-freak of hebt een probleem met tanken. Waar het uiteindelijk altijd om draait, is hoever je komt. Wat is de actieradius? En het zal niemand verbazen dat veel energie die wordt gestoken in de ontwikkeling van elektrische auto's daar naartoe gaat. Hoe meer energie je in de auto kunt stoppen, hoe verder je kunt komen en hoe groter het gebruiksgemak is. De Nissan Leaf is sinds een paar maanden ook te krijgen met een accupakket dat een capaciteit heeft van 30 kWh. Tot nu toe was 24 kWh het maximum en daar is dus nu een kwart bij gekomen. Dat komt het bereik ten goede. Dat is van een – theoretische – 190 km naar een – net zo theoretische – 250 opgerekt. Let wel, dat zijn papieren waarden, het bereik is sterk afhankelijk van de buitentemperatuur en de gemiddelde snelheid. De e-Golf heeft nu nog een accupakket dat 24 kWh sterk is, Volkswagen heeft echter aangekondigd dat rond de jaarwisseling een verbeterde e-Golf komt, tegelijk met een facelift voor alle Golfs trouwens. Die heeft dan een capaciteit van 35,8 kWh en een bereik van 300 km. Het is overigens te hopen dat je niet elektrisch gaat rijden omdat je denkt dat het zo goedkoop is. Nee, een volle lading is niet duur, maar een elektrische auto is heel veel duurder dan een auto met traditionele motor en per kilometer kunnen de brandstofkosten van een zuinige diesel of e-auto gewoon hetzelfde zijn.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Nissan Leaf 30 kWh - Volkswagen E-Golf

E-middenklassers met een missie

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Nissan Leaf 30 kWh - Volkswagen E-Golf

E-middenklassers met een missie

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics