Kia Cee'd - Nissan Pulsar - Volkswagen Golf

Vaart der volkeren

Nissan Pulsar - Volkswagen Golf- Kia Cee'd
AutoWeek 47 2015
AutoWeek 47 2015

Je leest het in AutoWeek 47 2015

De tijd dat een nieuwe Kia nog met de nodige scepsis werd ontvangen ligt definitief achter ons. Maar waar staat de vernieuwde Cee'd met moderne driecilinder eigenlijk in de vaart der volkeren? Een vergelijking met de Japanse Pulsar en Europese Golf moet uitsluitsel bieden.

Met modellen als de Sportage en Sorento begon het succes voor Kia in ons land, maar pas met het aantrekken van designer Peter Schreyer maakte het merk de definitieve sprong naar succes. Met zijn verleidelijke voorkomen voegde de huidige Cee'd een welkome dosis aantrekkingskracht toe aan de traditionele waarden van betaalbaarheid en een royale uitrusting. Een ontwikkeling die in andere autoproducerende landen met de nodige argwaan wordt bekeken, want het succes van de één gaat nu eenmaal ten koste van de ander. Nu komt Kia met een facelift, waarbij een hypermoderne driecilinder met turbo aan de motorenreeks wordt toegevoegd. Bij Volkswagen hebben ze die nog niet zo lang in het gamma, bij Nissan is de Pulsar nog niet eens zo ver. Dat betekent niet automatisch dat Korea zo wint van Japan, maar aanleiding voor een directe confrontatie is er wel. Beginnend bij de Kia is er niet veel veranderd aan het uiterlijk. Zoals het een moderne facelift betaamt, moet je drie keer kijken om de verschillen te zien. Gelukkig maakt Kia het ons in dit geval makkelijk door een GT-Line mee te geven. Dat uitrustingsniveau is nieuw en laat de bescheiden gemotoriseerde 1.0 T-GDI eruitzien als de GT met bijna twee keer het vermogen. Een schaap in wolfskleren dus, maar de gelijkenissen tussen de echte en de aspirant-GT zijn treffend.

Binnenin bleef er bij de facelift veel bij het oude. Het meest in het oog springt het nieuwe multimediasysteem, dat er vlot uitziet en zich gemakkelijk laat bedienen. De rest van het dashboard wordt vooral gedomineerd door zwart en daaraan zie je dat de Cee'd wat ouder is; de concurrentie ziet er vanbinnen frisser uit. Wel werkt alles logisch en ziet het er kwalitatief zeker niet verkeerd uit. Over het ruimteaanbod valt er ook weinig te klagen. Met 380 liter zit de bagageruimte op het niveau van de concurrentie en de ruimte op de achterbank is voor volwassenen toereikend. Toch moet de Kia het op dit vlak ruim afleggen tegen de Pulsar, want de beenruimte van de Japanse inzending is één van zijn sterkste punten. Alleen een Skoda Octavia biedt meer ruimte, maar meer dan dit heb je echt niet nodig.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €0,99. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €0,99

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Kia Cee'd - Nissan Pulsar - Volkswagen Golf

Vaart der volkeren

Koop dit artikel als PDF voor slechts €0,99.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Kia Cee'd - Nissan Pulsar - Volkswagen Golf

Vaart der volkeren

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel