Hummer H3 3.7 Adventure (2007)

'I'll be back'

Hummer H3 3.7 Adventure
Hummer heeft zijn faam vooral te danken aan de Golfoorlog. Nadat gouverneur Arnold Schwarzenegger met de H1 de commercie van Hummer opdreef, is de gigantische H2 en later de 'baby'-Hummer, de H3 geïntroduceerd. Verovert Amerika met de H3 de SUV-markt?

De H3 is voor Hummer-begrippen heel bescheiden. Met 'slechts' 4,8 meter in de lengte, 2 meter in de breedte en 1,9 meter in de hoogte kan hij niet tippen aan de H2 die een flinke slag groter is. Maar ja, het blijft toch een lastige taak om een geschikte parkeerplaats te vinden voor de H3. Met deze afmetingen is het niet verwonderlijk dat de H3 2.230 kilo op de weegschaal zet. De 3,7-liter vijfcilinder (244 pk) joelt er enorm op los wanneer je het gaspedaal vloert. En dat klinkt niet echt inspirerend. Ondanks dat de krachtbron behoorlijke spierballen heeft, moet de vijfpitter op de toppen van z'n kunnen opereren. Al met al weet de 3.653 cc-motor toch nog aardig weg met de Hummer. Jammer dat de viertrapsautomaat roet in het eten gooit. Het is een nerveuze bak, die te laat opschakelt en te vroeg terug. De transmissie wisselt bovendien nogal ruw van verzet; de aandrijflijn krijgt bij het schakelen soms behoorlijke klappen te verwerken. Gelukkig voelt de boel solide genoeg aan om de aanslagen op de techniek te overleven.
De stuurinrichting werkt weinig exact. Dat leidt er, zeker in de gewenningsfase, toe dat je nogal wat corrigerende stuuringrepen pleegt in de bocht, wat weer een rafelige koers tot gevolg heeft. Naarmate je langer met de H3 rijdt, gaat het beter. Het dikke stuur ligt best lekker in de hand en je kunt het in het terrein lekker stevig vastpakken.


Ruwe aanpak
De Hummer heeft de neiging om over vier wielen weg te glijden. Maar het Stabilitrac-systeem waarmee de H3 is uitgerust, zorgt ervoor dat een hard genomen bocht niet in de berm eindigt. Op lange oneffenheden en bij hard remmen of optrekken wil de Hummer best deinen. Op korte bulten en kuilen reageert hij tamelijk stoterig en siddert de auto.
De Hummer is vooral bedoeld om door het terrein te ploeteren. Daarvoor zijn er concessies gedaan aan het gedrag op het asfalt. Eerdere ervaringen naast de gebaande paden hebben geleerd dat de H3 daar op z'n best is. De tussenbak heeft een extra reductie en het achterste differentieel laat zich apart sperren. Waar je ook overheen, doorheen of onderdoor moet, de H3 doet het. Hij overwint met gemak hellingen waarvan je denkt dat ze met een auto onmogelijk te slechten zijn, dankzij een aanloophoek van 37,5 graden en een afloophoek van 34,6 graden.

Basic
Het interieur van de H3 doet zeer basaal aan, maar het binnenste zit solide in elkaar. Het dashboard is vooral functioneel en clean. Geen overdaad aan knoppen en meters. De drie draai-knoppen van de verwarming gaan gedeeltelijk schuil achter de kloeke versnellingspook. Boven in het middendeel van het dashboard zijn druktoetsen ondergebracht waarmee onder meer de terreinreductie ingeschakeld wordt. Hier en daar zou de pasvorm van diverse dashboarddelen beter kunnen, maar zeker naar Amerikaanse maatstaven is de boel netjes afgewerkt.
De Hummer heeft geen derde zitrij. De kofferruimte is hierdoor goed bruikbaar. Het achterportier scharniert aan de linkerkant van de carrosserie: de goede kant. De deur zwaait dan namelijk open richting straat en niet naar de stoep.

Video

Signalement

Merk Hummer
Model H3 3.7 Adventure
Carrosserie 5-deurs, suv
Transmissie 4 versnellingen, automaat
Aandrijving 4wd
Prijs € 73.890

Specificaties

Brandstof benzine
Motor 5-cil. in lijn
Cilinderinhoud 3.653 cc
Maximaal vermogen 180 kW / 244 pk bij 5.600 tpm
Maximaal koppel 328 Nm bij 4.600 tpm
Inhoud brandstoftank 87 l
Lengte / breedte / hoogte 4.782 mm / 1.989 mm / 1.872 mm
Wielbasis 2.841 mm
Massa leeg 2.231 kg
Laadvermogen 429 kg
Aanhangermassa geremd / ongeremd 2.041 kg / 750 kg
Banden265/75R16Prijzen
Topsnelheid 158 km/h
Acceleratie 0-100 km/h 10,5 s
Acceleratie 50-80 km/h in D 3,8 s
Acceleratie 80-120 km/h in D 8,6s
Brandstofverbruik 14,6 l/100km
CO2-uitstoot 348 g/km

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.