Frankia F-Line - Eura Mobil Integra - Hymer B-SL704

Integraalcampers: Wat is de ware topper?

AutoWeek Campers 2018
AutoWeek Campers 2018
AutoWeek Campers 2018

Je leest het in AutoWeek Campers 2018

U wenst een riant interieur, een deftige ambiance, een uitgebreide standaarduitrusting en een laadvermogen dat garandeert dat alles mee mag? Dan zijn deze drie campers zeer interessante opties.

Als we op een zonnige maandagmorgen plaatsnemen in onze testcampers, krijgen we even last van een onrustig gevoel in de maag. Plotseling hebben we de verantwoording over een wagenpark met een waarde van € 350.000, verdeeld over drie volintegraalcampers uit het topsegment. Ze zijn voorzien van alle zaken die je ook mag verwachten in een
fraaie bungalow op een mooie locatie. Maar die zouden we bij vakanties moeten achterlaten, net als eigen bedden en de mogelijkheid om op elk gewenst moment een lekker bakje koffie te kunnen zetten. Dat maakt onze drie huizen op wielen tot veel interessantere opties. Het is zodoende de hoogste tijd om dit drietal van Eura, Frankia en Hymer nader onder de loep te nemen.

Al snel wordt duidelijk dat de fabrikanten voor verschillende benaderingswijzen hebben gekozen. De Eura Integra I 700 HB is de meest compacte, of beter gezegd minst grote testdeelnemer. Zijn dwars in het achtercompartiment geplaatste tweepersoonsbed is volledig af te scheiden van de rest van het interieur. Dankzij het voorin geplaatste hefbed maakt dat van deze camper een uitstekende optie voor veelrijders die graag gescheiden slapen. De Frankia F-Line I 740 GD en de Hymer B-SL 704 hebben daarentegen klassieke indelingen, met afzonderlijke, in lengterichting geplaatste bedden achterin, die je eenvoudig kunt samenvoegen tot een tweepersoonsbed. Bovendien is in deze twee campers voorin een hefbed te vinden. De drie campers beschikken allemaal over gescheiden wc- en douchegedeeltes en over ruime keukens. Qua design gaan de fabrikanten elk hun eigen weg; voor elke smaak is er een geschikte optie. Dat is een goede zaak, want in technisch opzicht zijn ze allemaal gebaseerd op de Fiat Ducato. Het wordt spannend aan de top!

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren