Eura Mobil Profila - Weinsberg CaraCompact - Hobby Optima - Knaus Sun - LMC Breezer

Halfintegraal campers

Multitest Campers AWCAM 2017
AutoWeek Campers 2017
AutoWeek Campers 2017

Je leest het in AutoWeek Campers 2017

Mensen die voor een camper kiezen, gaan vaker voor een uitrustingsniveau dat echt niets meer te wensen overlaat. We vergelijken vijf campers die tot de nok toe met luxe zijn gevuld.

In de reisbranche hanteren ze een tover- formule waarmee elke reis kan worden verkocht: all inclusive. De vlucht, de aansluitende transfer naar het hotel? Bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt de lunch en het diner? Bij de prijs inbegrepen. De wijn op tafel, de cocktail bij het zwembad? Je raadt het al. Ook in de camperwereld wordt dit principe langzaamaan steeds populairder. We hebben vijf campers met deftig klinkende namen met elkaar vergeleken. Ze luisteren naar de namen Mondial (Eura), Optima (Hobby), Platinum Selection (Knaus), Selektion (LMC) en Pepper (Weinsberg) en bieden allemaal veel voor hun prijs.

Neem de Knaus Sun Ti 650 MF Platinum Selection: deze camper biedt onder meer standaard een satelliet-tv, een groot zonnedak en deftige bekleding. De LMC Breezer Lift H 737 G beschikt, wanneer hij van het Selektion-pakket wordt voorzien, onder andere over een 150 pk sterke dieselmotor, een zogenaamd Sky-roof, een afzuigkap en steunen aan de achterzijde. De Weinsberg CaraCompact 600 MEG op basis van de Peugeot Boxer beschikt in de Pepper-uitvoering onder meer over een satelliet-tv, een luifel en een achteruitrijcamera. Het Mondial-pakket, waarvan de Eura Profila T 695 EB in Nederland standaard is voorzien, omvat zaken als airco in het bestuurdersgedeelte, een luifel en een dakraam. Ook bij Hobby maakt de luxueuze aankleding van de T70 F Optima De Luxe Premium (onder meer een navigatiesysteem, een slede voor de gasflessen en een extra brede deur in de op- bouw) deel uit van de standaarduitrusting. Maar welke camper biedt de meeste waar voor je geld? Dat zetten wij op een rij.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren