Zo ver komt de BMW iX3 in de praktijk

Voor een SUV zuinig

BMW iX3

De BMW iX3 had bij zijn eerste uitgebreide test voor AutoWeek de pech dat het die week in februari 2021 ijzig koud was. Daarmee hebben we in elk geval het verbruik en de actieradius van de elektrische SUV onder voor Nederland barre omstandigheden. Dankzij de reviews van iX3-rijders hebben we gelukkig ook een beeld van hoe ver de BMW iX3 in de praktijk komt bij normale temperaturen.

Normale temperaturen vatten wij op als 15 graden Celsius. De BMW iX3-rijders die hun bevindingen bijhouden in een gebruikersreview op deze site komen dan gemiddeld uit op 17 tot 18,6 kWh/100 kilometer. Zou je dan uitgaan van een volle accu die tot het uiterste wordt leeggereden dan komt de iX3 met 73,8 netto accucapaciteit 400 tot 434 kilometer. Dat doet echter bijna niemand, in de reviews lees je dat net als veel andere EV-rijders ook de BMW iX3-rijder doorgaans tot 80 procent laadt. Dat is immers beter voor het behoud van de accu. 

270 kilometer bij 5 graden onder nul

In de vergelijkende test die wij in februari 2021 maakten trad de BMW iX3 aan tegen een Jaguar iPace. In een week met sneeuw, ijs op de sloten en een gemiddelde temperatuur van graden onder nul had de iX3 27,3 kWh/100 kilometer nodig. Dan is de actieradius nog maar 270 kilometer. Dergelijke kou komt in Nederland nog maar zelden voor, uit de reviews van de gebruikers halen we 22,0 kWh/100 km bij een normale Nederlandse winter. Dat zou neerkomen op een rijbereik van 335 kilometer. 

Kort na de lancering van de elektrische BMW X3 kondigde het merk een facelift aan. De auto die wij in februari aan een test onderworpen was nog een exemplaar van voor die update. De wijzigingen hadden overigens geen invloed op de elektrische aandrijflijn.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (168) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum