Welke auto wordt de EV van het Jaar?

Nieuwe verkiezing VZR in samenwerking AutoWeek en Eneco

EVvan het jaar 2019

De elektrische auto krijgt steeds meer voet aan wal bij de zakelijke rijders. Toch staat de techniek nog redelijk in zijn kinderschoenen, waardoor lang niet elke EV een volwaardige vervanger voor een auto op fossiele brandstoffen is. Tijd om de beste uit te kiezen!

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) achtte het tijd om een nieuwe prijs in het leven te roepen: EV van het Jaar. Voor de nieuwe titel sloeg de stichting de handen ineen met AutoWeek en Eneco. De vakjury, bestaande uit Martin Huisman en Joeri van Dam (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek) en Bart Fick (Eneco), neemt alle volledig elektrische auto’s onder de loep, waarna eentje er met de prijs vandoor gaat. Momenteel bieden 17 merken in totaal 22 volledig elektrische auto’s aan. Al deze auto’s gaan nu de strijd met elkaar aan om de prijs binnen te slepen.

Waar wordt door de jury op gelet? Nederland telt ruim 1,3 miljoen zakelijke rijders en een onderzoek heeft uitgewezen wat zij belangrijk vinden bij een elektrische zakenauto. Altijd-beschikbaarheid, vrijheid en flexibiliteit, comfortabel vervoer en een mobiele werkplek blijken volgens dat onderzoek belangrijke pijlers te zijn. In de tweede week van januari maakt de jury zijn keuze bekend. Dan zullen we weten welke auto zich voor de eerste keer 'EV van het Jaar' mag noemen.

Lezersreacties (186) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.