W Motors en Iconiq tonen autonome Muse

Samenwerking gaat voort

W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2
W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2W Motors en Iconiq Muse en Seven Generation 2

Het Chinese Iconiq en zijn ontwikkelingspartner W Motors presenteren in China de Muse, een opvallend gevormd studiemodel dat volgestopt is met autonome technieken.

Het Chinese Iconiq kennen we van de in 2017 gepresenteerde Seven, een volledig elektrische, luxueuze personenbus waarvoor het bedrijf de hulp heeft ingeschakeld van het uit Dubai afkomstige W Motors. W Motors kennen we op zijn beurt van de Fenyr Supersport en van de minstens zo opvallende Beast Patrol. Nu slaan de bedrijven wederom de handen ineen. Het eindresultaat: deze Muse, een futuristisch ogende showauto die volledig autonoom zou moeten zijn.

De Muse is een volledig elektrisch aangedreven gevaarte dat volgens zijn scheppers is afgeladen met op papier hip klinkende zaken als 'geavanceerd infotainment', waarmee je talloze online-diensten kunt aansturen. Dat infotainment laat zich via een over de gehele breedte van het dashboard lopend display bedienen. Instappen in de auto moet dankzij de 3 meter brede deuren, die toegang geven tot een 1,4 meter hoge opening, een fluitje van een cent zijn. Vanbinnen monteren de bedrijven vier stoelen, waarbij de voorste twee ook draaibaar zijn. Zo kun je, als de auto in autonome modus rijdt, volgens W Motors en Iconiq eenvoudig vergaderen. W Motors heeft zowel het binnenste als het exterieur van de Muse ontworpen.

Verre toekomstmuziek? Welnee. In 2020 gaat de auto volgens W Motors en Iconiq gewoon in productie. Het bedrijf zegt daarvoor onder andere Magna Steyr te hebben aangetrokken.

En verder?

W Motors en Iconiq nemen verder een aangepaste versie van de al genoemde Seven mee, een bus die de twee bedrijven de Generation 2 noemen. Wat er precies is aangepast, wordt niet vermeld.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.