Volvo's eerste klimaatneutrale fabriek

Zweedse vestiging in Skövde krijgt eer

Volvo fabriek Skövde
Door het gebruik van duurzame warmte is Volvo's fabriek in Skövde de eerste productielocatie van de Zweedse automaker die klimaatneutraal is.

Een fabriek is klimaatneutraal als deze net zoveel energie opwekt als hij verbruikt. Per 2025 moeten alle Volvo-productiefaciliteiten wereldwijd klimaatneutraal opereren. Voor de aanpassingen in de Skövde-fabriek is er een nieuwe overeenkomst aangegaan met een lokale provider. Hierdoor wekken de Zweden alle warmte voor de fabriek op met afvalverbranding, biomassa en gerecycleerde biobrandstoffen. Daarnaast wordt er al tien jaar gebruik gemaakt van duurzame elektriciteit.

In november 2016 vonden er ook wijzigingen plaats in de Gentse fabriek. Door een efficiënt warmtenet verminderde daar de CO2-uitstoot met 40 procent. In de Belgische productielocatie ziet de nieuwe XC40 het levenslicht. Volvo produceert in Skövde de motoren die later in de auto's worden geassembleerd.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.