Volvo XC40: alleen nog elektrisch en mild-hybride

Vaarwel plug-ins

Volvo XC40 Recharge
Volvo XC40 RechargeVolvo XC40 RechargeVolvo XC40 RechargeVolvo XC40 RechargeVolvo XC40 Recharge

De Volvo XC40 staat nog even ook als plug-in hybride op de prijslijst, maar de Recharge Plug-in Hybrid modellen zijn straks niet meer in Nederland leverbaar. Dat betekent dat de Volvo XC40 er alleen nog als volledig elektrische Recharge (Twin) Pure Electric én als mild-hybride is.

Het leveringsgamma van de Volvo XC40 was ooit zo uitgebreid, maar ziet er anno 2023 heel anders uit dan enkele jaren geleden. Volvo leverde de XC40 aanvankelijk in een uitgebreide reeks reguliere bezineversies als de T2, T3. T4, en T5. Daarnaast waren er D3- en D4-dieselversies en uiteindelijk niet alleen mild-hybride B3- en B4-benzineversies, maar ook een uitgebreide stel plug-in hybriden en zelfs varianten met een volledig elektrische aandrijflijn. Momenteel vind je alleen nog plug-in hybrides, mild-hybride en volledig elektrische versies op de prijslijst van de Volvo XC40, maar straks verdwijnen ook de plug-ins.

De Nederlandse importeur bevestigt aan AutoWeek dat de Volvo XC40 straks niet meer als plug-in hybride leverbaar is. De Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4 en T5 gaan in de zomer officieel uit productie, maar de productieplekken voor de Nederlandse markt waren een maand geleden al vergeven. De Volvo XC40 met plug-in hybride aandrijflijn is bij sommige dealers mogelijk nog uit voorraad leverbaar, maar nieuwe exemplaren kunnen niet meer besteld worden.

Verdwijnt de mild-hybride B3-benzineversie dan ook uit het leveringsgamma van de Volvo XC40 en is de XC40 net als de C40 straks dan altijd elektrisch? Dat is volgens de Nederlandse importeur vooralsnog niet het geval. De Volvo XC40 B3 met 163 pk sterke 2.0 viercilinder en tot 14 pk aan elektro-ondersteuning blijft 'tot nader order' dan ook gewoon leverbaar en kost minimaal €50.995.

Zoals gezegd blijven de volledig elektrisch aangedreven versies van de Volvo XC40 gewoon bestaan. De elektrische XC40 is er als Recharge Pure Electric met 238 pk vanaf €47.995 en kost als 252 pk krachtige Pure Electric Single Motor Extended Range minimaal €49.995. De krachtigste elektrische XC40 is de Recharge Twin Pure Electric Twin Motor met twee samen 408 pk sterke elektromotor. Die versie kost minimaal €58.495.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum