Volvo krijgt nieuwe designbaas

Voormalig ontwerper van Arrival

Jeremy Offer Volvo

Volvo krijgt een nieuwe designbaas. De Brit Jeremy Offer neemt binnenkort het stokje over van de eveneens Britse Robin Page. Offer vertrekt bij Arrival, waar hij ook al aan het roer van de ontwerpafdeling stond.

Volvo maakt zich op voor een steeds meer elektrische toekomst, waarin we op korte termijn nog enkele nieuwe modellen mogen verwelkomen. Na de EX90 komt de EX30 en daar is het nog niet mee gebeurd. Wat er de komende jaren aankomt, is grotendeels de erfenis van de in 2017 aangetreden Robin Page, maar hij zwaait binnenkort af. Althans, als hoofdontwerper. Hij blijft aan als adviseur binnen Volvo, Jeremy Offer is zo dadelijk de nieuwe designchef.

Offer is in de auto-industrie nog geen heel bekende naam, maar hij heeft de afgelopen jaren al wel de verantwoordelijkheid over het ontwerp van vierwielers gehad bij het Britse Arrival, dat we bijvoorbeeld kennen van de 'Uber-auto' en elektrische bedrijfswagens. Bij Arrival gaan de zaken alleen niet echt lekker en nu mag Offer dus aan de slag bij een merk dat er aanmerkelijk beter voor staat. Eerder verdiende hij zijn sporen als industrieel ontwerper. Op 1 mei begint hij bij Volvo.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.