Volvo en Geely gaan aandrijflijnen samen ontwikkelen

Nieuwe joint venture 'Aurobay'

Volvo Recharge Concept

Het huwelijk tussen Volvo en Geely duurt inmiddels al even voort, maar nu schakelen beide partners naar de volgende versnelling. De nieuwe joint venture Aurobay is straks verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle aandrijflijnen voor het concern. Ook willen Volvo en Geely met Aurobay aandrijflijnen leveren aan externe partijen.

Volvo gaat flink wat kennis leveren voor het nieuwe bedrijf. Alle activiteiten van het merk die te maken hebben met de ontwikkeling en productie van aandrijflijnen worden straks ondergebracht in Aurobay. Het gaat dan onder meer om de motorenfabrieken in Zweden en China en de bijbehorende R&D-afdelingen. Aurobay gaat zich in eerste instantie richten op de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, transmissies en hybridetechniek. Nieuwe hybride Volvo's en modellen van Geely zullen dan ook voorzien zijn van door Aurobay ontwikkelde motoren.

Daarnaast gaat de firma ook aan externe partijen leveren, maar het is nog niet duidelijk wie Geely en Volvo daarmee voor ogen hebben. Aurobay moet een 'leidende speler worden in het leveren van aandrijflijnen met een hoge kwaliteit en kostenefficiëntie en een lage uitstoot'. De joint venture lijkt zich vooralsnog niet te gaan richten op de ontwikkeling van puur elektrische aandrijflijnen.

Ambitie

Volvo kan zich door deze stap naar eigen zeggen beter focussen op de ontwikkeling van de EV's die het merk de komende jaren op de markt wil brengen. Daarmee heeft het Zweedse merk nog een slag te slaan, want het aandeel EV's in het modellenaanbod moet in 2025 50 procent bedragen en in 2030 wil het merk zelfs volledig elektrisch zijn. Om dat doel te bereiken neemt Volvo nu al de nodige voorzorgsmaatregelen. Daarnaast presenteerde Volvo onlangs een toekomstvisie waarbinnen het merk naast de ontwikkeling van EV's autonome rijhulpsystemen een prominente plek geeft.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.