Volvo beleeft beste halfjaar ooit

'Recharge' groeit mee

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Volvo sluit het beste halfjaar in zijn 94-jarige historie af. Het record geldt niet alleen voor de verkoopcijfers, maar ook voor de daarmee samenhangende winst.

In de eerste zes maanden van 2021 verkocht Volvo 41 procent meer dan in dezelfde periode van 2020. Nu is dat een makkelijke winst aangezien 2020 een regelrecht rampjaar was wat betreft autoverkopen, maar ook in vergelijking met de eerste helft van 2019 verkocht Volvo 12 procent meer. De omzet steeg met 26 procent naar 13,8 miljard euro, de operationele winst met 9,4 procent naar 1,3 miljard.

Volvo sluit daarmee aan in de rij van autofabrikanten die ondanks serieuze uitdagingen, zoals de coronapandemie en het wereldwijde chiptekort, toch goede resultaten behalen. Volvo blikte eerder al terug op de periode van 12 maanden die achter ons ligt, dus de laatste helft van 2020 en de eerste van 2021 samen. Niet zonder reden, want met 775.000 verkochte auto's werd het eerder door het merk gestelde doel van 800.000 stuks in die periode bijna behaald. Nu nog helemaal, en in een kalenderjaar ...

Het aandeel van elektrische en plug-in hybride Recharge modellen groeide overigens ook bij Volvo. Wereldwijd zijn deze auto’s nu goed voor 25 procent van de totale verkopen, wat niet eens zoveel is voor een fabrikant die in 2030 volledig wil zijn overgestapt op elektrische auto’s. Het aandeel moet dus rap doorgroeien, daarbij geholpen door onder meer de nieuwe C40 Recharge.

Volvo doet het in Nederland overigens heel goed met de XC40. Het is dit jaar tot nu toe zelfs de meestverkochte auto met 4.870 exemplaren. Daarmee laat Volvo onder meer de Kia Picanto, Kia Niro, Toyota Yaris en Volkswagen Polo achter zich.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.