Volkswagen Groep kent goed eerste kwartaal

4,4 miljard operationele winst

Volkswagen Arteon teaser
Volkswagen heeft naar eigen zeggen een goed eerste kwartaal achter de rug. Het autoconcern meldde dinsdag dat het op financieel gebied 'significant' beter heeft gepresteerd dan de verwachtingen voor de markt.

De operationele winst kwam volgens een voorlopig cijfer uit op 4,4 miljard euro, ongeveer een miljard euro meer dan een jaar geleden werd gemeld. Het bedrijf profiteerde onder meer van de grote vraag naar de nieuwste modellen van het merk Volkswagen. Verder werden de resultaten gestuwd door kostenbesparingen. Ook lieten de merken Porsche, Seat, MAN en Scania nette verkoopcijfers noteren.

Volkswagen lijkt het omvangrijke dieselschandaal inmiddels goeddeels achter zich gelaten te hebben. In maart benadrukte topman Matthias Müller zelf ook al dat het bedrijf de boel weer op de rit heeft. Volkswagen herhaalde in zijn handelsbericht dinsdag een eerder gedane voorspelling voor de winst in het hele jaar. De Duitsers rekenen voor 2017 op een operationele winstmarge van 6 tot 7 procent.

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.