Volgende Twingo op basis van oude Clio

Renault Twingo
Renault heeft de introductie van de opvolger van de Twingo inmiddels uitgesteld van eind 2006 tot november 2007. Reden is dat de Fransen meer kosten willen besparen.
Renault heeft de introductie van de opvolger van de Twingo inmiddels uitgesteld van eind 2006 tot november 2007. Reden is dat de Fransen meer kosten willen besparen.
Renault wil de nieuwe Twingo bouwen op het platform van de Clio II. Deze oude Clio zal nog worden doorgebouwd in het Sloveense Novo Mesto totdat de nieuwe Twingo komt. De Twingo-opvolger zal dezelfde bodemplaat gebruiken als de oude Clio zodat de fabriek niet ingrijpend hoeft te worden omgebouwd. Het is nog niet bekend of de nieuwe Twingo dezelfde wielbasis zal hebben, maar wie bedenkt dat de Clio 17 centimeter groter is dan de huidige Twingo, weet dat de nieuwe Twingo een flinke groeistuip krijgt. Eerder was het plan de nieuwe Twingo op het platform van de Clio III te zetten.

In mei van dit jaar eiste Renault-directeur Ghosn, die toen net een maand op die post zat, dat het businessplan voor de nieuwe Twingo geheel opnieuw gedaan moest worden omdat het project anders zou worden geschrapt. Nu zijn er aanzienlijke besparingen geboekt door het modellenaanbod van de Twingo aanzienlijk te beperken. Renault hanteert hierbij dezelfde tactiek als bij de Dacia Logan.

Groot-Brittannië is de afgelopen twaalf jaar verstoken gebleven van de Renault Twingo. Destijds is besloten de Twingo niet in dat land te leveren omdat de Renault importeur daar dacht er te weinig exemplaren van te kunnen verkopen en dat hij te veel zou concurreren met de Clio. Van dit besluit wordt de Engelse Renault-importeur zelfs nu nog wel eens zwetend wakker. Om fouten te voorkomen is inmiddels besloten om van de volgende generatie Twingo wél meteen een rechtsgestuurde versie te maken.

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forumtopics