Renault Twingo E-TECH 80pk urban range Techno (2026)

Gebruikersreview

Renault Twingo E-TECH 80pk urban range Techno (2026) #3

UitvoeringTwingo E-TECH 80pk urban range Techno
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Welkom!

• 112 km

Zoals in m'n andere review te lezen is, heeft de Dacia Spring ruimte gemaakt voor de nieuwe volledig elektrische Renault Twingo. Compact elektrisch rijden is ons beter bevallen dan voorzien (dik 10.000 km per jaar), daarom de wens voor net even meer 'auto'. Een wens die verder werd aangewakkerd door de 'looks' van de nieuwe Twingo. En ja, in het echt net zo olijk, net zo leuk als op de foto's. Een korte proefrit maakte snel duidelijk, echt meer auto dan de Spring. Deal gesloten en de Spring werd keurig gepoetst achter gelaten en de glimmend groene Twingo in de luxere Techno uitvoering met 18" dikke wielen geen mee terug naar huis.

Na 500 km de eerste indrukken; beperkt zicht vanuit de binnenspiegel door de achterruit. Misschien komt dat ook omdat we lang zijn, maar het derde remlicht boven in het raam zit net in de weg voor een vrij zich naar achteren. Nu voor het gevoel door 'kier' heenkijken in plaats van door heel achterraam. Een daarmee hebben we de minpunten vooralsnog gehad. Die nieuwe Twingo is, behalve de looks, is smaak, vooral veel meer auto dan de Spring. Carrosserie is veel stijver en steviger, voelt veel meer aan als 'grotere' auto. De stoelen zitten veel fijner, materialen in interieur mooier, remmen, sturen en versnellen, het gaat allemaal soepeler, met hogere kwaliteitsbeleving. Adaptieve cruise werkt fijn, de auto rijdt heel volwassen en echt prettig. En verbruik is iets zuiniger dan de Spring, ondanks iets meer pk (80 ipv 65) en hoger gewicht (+ 200 kg). En van binnen en buiten vinden we het ontwerp zeer geslaagd. En het is nu nog een echte kippendraaier, mensen draaien hun hoofd om, de auto valt op en geeft velen een glimlach. Binnenkort meer en uitgebreidere praktijkervaring. Maar voor zover, welkom leuke Twingo!

9,5