Victor Muller overhoop met Zweedse pers

Victor Muller in Saab-fabriek
Victor Muller heeft de banden verbroken met de belangrijke Zweedse zakenkrant Dagens Industri, na een artikel over de financiering rond Saab.
Dagens Industri schrijft onder de kop 'Leenprobleem voor Victor Muller', dat de Nederlander problemen heeft met de financiering rond Saab. "Binnenkort moet hij waarschijnlijk op zoek naar nieuwe geldschieters omdat Vladimir Antonov de banden met Muller gaat verbreken," aldus de krant. De Rus, die ook bekend staat als financier van Spyker, zou binnenkort zijn 800 miljoen kronen (85 miljoen euro) terugeisen, die hij heeft geleend voor de overname van Saab. Dat geld is via Spyker Cars gebruikt voor de overname van het Zweedse merk. Antonov mocht niet rechtstreeks betrokken zijn bij de overname van Saab omdat hij door de FBI werd beschuldigd van economische misdrijven in Rusland. Daardoor mocht GM geen zaken met hem doen. "Een rapport dat Antonov naar GM heeft gestuurd, waarin hij wordt vrijgepleit van economische delicten, verandert niets aan de zaak," weet Dagens Industri te melden via bronnen binnen de industrie en de Zweedse regering. Daardoor zou Antonov niet willen aanblijven als financier van Muller omdat hij geen invloed kan uitoefenen op de bedrijfsvoering van Saab. Via een persbericht laat Spyker Cars weten het artikel speculatief te vinden en niet gebaseerd op feiten. Alle medewerking aan Dagens Industri worden stopgezet. "Spyker en Saab hebben altijd open kaart gespeeld tegenover de krant en altijd hun medewerking verleend," aldus Muller. "Het resultaat is een serie speculatieve en negatieve artikelen over het eigenaarschap van Spyker en Saab en de relatie met Vladimir Antonov. Daarom stoppen we met de medewerking aan de krant. Het is jammer dat we zo'n stap moeten nemen, maar genoeg is genoeg."

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.