Vernieuwde Volkswagen Arteon én Arteon Shooting Brake in beeld

Vernieuwing én uitbreiding

Volkswagen Arteon Shooting Brake teaser

Op 24 juni trekt Volkswagen het onthullingsdoek van de gefacelifte Arteon. Dat is echter niet het enige nieuws van die dag, want ook de Arteon Shooting Brake mag zich die dag aan het publiek laten zien.

Volkswagen stuurt bij de uitnodiging een wilde schets van de twee primeurs mee. Het grootste nieuws belooft toch wel de Shooting Brake te zijn. Voor het eerst krijgt de gestroomlijnde Arteon namelijk gezelschap van een stationwagon in de vorm van de Arteon Shooting Brake. Spionagebeelden van de Shooting Brake lieten eerder al zien wat we kunnen verwachten. De daklijn loopt nog steeds stevig af, maar komt nu uit op een meer traditionele kont met achterklep. De kofferruimte van de kolos belooft gigantisch te worden. De bekende Arteon kan al overweg met 563 tot 1.557 liter bagage. Overigens schreven we al in augustus vorig jaar over de komst van een Arteon Shooting Brake.

De komst van de Arteon Shooting Brake valt samen met een facelift voor de complete Arteon-familie. Een led-strip voor de dagrijverlichting loopt voortaan dwars door de grille over de hele neus door en de siervakken met de mistverlichting in de onderbumper krijgen andere vormen. Deze vakken verschillen op de schets bij de Shooting Brake van de normale. De kleine 'R' in de grille verklapt dat dit de vernieuwde voorkant van de R-Line wordt.

Volkswagen meldt verder dat binnenin de Arteon een nieuwe cockpitlay-out wordt verwerkt en dat de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden hun weg naar de auto vinden. Alle aandrijfopties worden herzien en de Arteon maakt naar alle waarschijnlijkheid kennis met mild-hybride techniek. Als laatste laat Volkswagen alvast weten dat de Arteon op het gebied van veiligheidssystemen een stap vooruit maakt en voortaan is voorzien van ‘Travel Assist’. Hiermee zet het model een stap vooruit op het gebied van autonoom rijden.

PRIVATE LEASE Volkswagen Arteon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.