Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)

autoreview

Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)
Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150pk Business R (2018)

Signalement

UitvoeringArteon 2.0 TDI 150pk Business R
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018
KM-stand laatst7.000 km
Lezerswaardering: 70%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste KMs

 • 7.000 km

Wegens een nieuwe functie de gelegenheid gekregen om een nieuwe auto uit te mogen zoeken.

Hierdoor mocht ik afscheid nemen van mijn Skoda Superb (2016) die mij 2 jaar lang uitermate goed is bevallen. De Skoda dient tevens als referentiekader voor mijn nieuwe/huidige auto.

Ik heb qua leasebudget een stap heb kunnen maken en uit ben gekomen in de klasse met auto’s met een fiscale waarde tussen de € 45K en € 55K. De eisen/voorkeuren die ik stel aan een auto zijn: bij voorkeur sportief ogend, comfortabel ivm lange afstanden en ruim (2 kinderen).

De shortlist kwam al snel uit op:
1. BMW 318D Sedan, M edition shadow line. Deze auto viel af op met name het gedateerde model, gebrek aan opties tov bijv de VW en de ruimte (Sedan).
2. Mercedes C200D AMG line. Deze auto viel af op met name het gedateerde model, gebrek aan opties tov bijv de VW, de matige motor (maar 136pk) en de ruimte (Sedan).
3. Audi A4 2.0tdi Black edition. Deze auto viel af door het gebrek aan opties tov bijv de VW en de beperkte ruimte.
4. Volkswagen Arteon 2.0TDI. Het beslissingsproces kwam onverwachts in een versnelling door de WLTP regeling waardoor ik redelijk onverwachts op een voorraadmodel van de Arteon uitkwam. Deze auto beviel mij erg qua looks, opties en prestaties, daar ik in de eerste instantie op zoek was naar een BMW, Mercedes of Audi.

Hoe ziet de gekozen Arteon er dan uit?
Het is een 2.0TDI met automaat en het betreft de Business R editie met een aanvullend Executive pakket. Met deze combinatie is de auto wat mij betreft erg compleet en voldoet aan mijn eisen/voorkeuren.

Op vrijdag 14 september is de auto geleverd en is meteen ingezet als vervoer voor de vakantie naar Italië, ideale manier om de auto eens goed te testen. Hierbij mijn bevindingen van de eerste 7.000KM (incl een vakantie dus).

Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind deze auto bijzonder goed gelukt, net name het exterieur. De auto oogt fris, strak, agressief en toch stijlvol. Opvallend overigens hoeveel wildvreemden mij aanspreken over deze auto en allemaal erg positief. Toegegeven, mensen spreken eerder positieve feedback uit dan negatieve en zullen enkel zeggen wanneer ze iets moois vinden dan wanneer ze iets niet mooi vinden.

De binnenkant is ergonomisch, degelijk en misschien zelfs wat veilig samengesteld door VW. Gezien de buitenkant verwacht je meer van het interieur. Dit wilt niet zeggen dat het niet mooi is, maar het is niet zo speciaal als de buitenkant, althans, vind ik.

Het rijcomfort is bijzonder goed te noemen, de auto ligt lekker strak op de weg door het sportonderstel, maar doet weinig concessies op comfort. Nu denk ik dat de 18inch velgen hier ook wel aan bijdragen in tegenstelling tot de 20inch velgen die veelvuldig zijn geleverd bij de Arteon. De 150pk diesel is geen krachtpatser, maar wel voldoende en zeer aangenaam in combinatie met de DSG. De vele opties maken het rijden nog prettiger, met name laneassist en adaptive cruisecontrol is een fijne combinatie voor de lange autobahn ritjes.
De overige opties zoals, het panorama/kantel-dak, zijn allemaal in lijn der verwachting en maken het rijden prettig.

Niets te klagen?
Tuurlijk wel, ik vind het DAB+ ontvangst wat tegenvallen t.o.v. de Skoda die echt storingsvrij was. VAG legt bij de Arteon nadruk op design boven het praktische en bij de Skoda was dit duidelijk andersom. Dit merk je als je op vakantie gaat, de Skoda had zoveel verborgen en handige opbergvakjes, daar scoort de Arteon minder op. Evenals de audio, let op, dit is dik in orde bij de Arteon, maar de 11.1 set in de Skoda was beter en dat was toch mijn referentiekader geworden vrees ik.

Samengevat:
Ik vind de Arteon een prachtige wagen, rijdt uitstekend en ben er van overtuigd dat dit de beste keuze is mij.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Arteon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens