Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake ook met 2.0 TDI

Dieseluitbreiding

Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake
Volkswagen Arteon en Arteon Shooting BrakeVolkswagen Arteon en Arteon Shooting BrakeVolkswagen Arteon en Arteon Shooting BrakeVolkswagen Arteon en Arteon Shooting BrakeVolkswagen Arteon en Arteon Shooting BrakeVolkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake

De Volkswagen Arteon maakte bij zijn facelift kennis met een compleet nieuwe carrosserievariant: de Arteon Shooting Brake. Volkswagen maakt vandaag meer bekend over de Arteon en Arteon Shooting Brake zoals die vanaf dit weekend bij de Nederlandse dealers staan.

Medio dit jaar ging de in 2017 gepresenteerde Volkswagen Arteon onder het mes. De Arteon kreeg daarbij niet alleen een herzien front en een aangescherpte bilpartij, de Volkswagen kwam ook van de snijtafel terug met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn én met een heftige 320 pk en 320 Nm sterke Arteon R-versie. Daar bleef het niet bij, Volkswagen voegde doodleuk de Arteon Shooting Brake als nieuwe carrosserievariant aan het leveringsgamma van de Arteon toe. De Volkswagen Arteon Shooting Brake was net als de vernieuwde Arteon liftback al met 190 pk sterke 2.0 TSI te bestellen. Het Nederlandse leveringsgamma wordt nu uitgebreid met een dieselversie.

De 190 pk sterke 2.0 TSI was vooralsnog de enige motorversie op de prijslijst van zowel de vernieuwde Arteon als de Arteon Shooting Brake. De reguliere vijfdeurs Arteon kost met die benzinemotor €48.950 terwijl de Arteon Shooting Brake met die 2.0 TSI vanaf €49.490 van eigenaar wisselt. De meerprijs van de Arteon Shooting Brake bedraagt ten opzichte van de reguliere vijfdeurs daarmee €540. Volkswagen zet nu ook een 200 pk sterke 2.0 TDI op de prijslijst van de Arteon en Arteon Shooting Brake, een motorversie die net als de 2.0 TSI alleen in combinatie met uitrustingsniveau R-Line Business+ is te krijgen. Schakelen gaat in beide motorversies met een DSG-automaat met zeven versnellingen.

Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake

De Volkswagen Arteon 2.0 TDI heeft een vanafprijs van €55.490. Voor de Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TDI rekent Volkswagen een prijs van €55.990. Ook is het onderlinge prijsverschil met €500 vrij gering.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de R-Line Business+ omvat onder meer het R-Styling-pakket. De Arteons staan in deze uitvoering op 18-inch lichtmetaal, hebben Led Plus-koplampen en getinte achterste zijruiten. Zaken als een zwarte hemelbekleding, een driespaaks stuurwiel met schakelflippers en het multimediasysteem Discover Media zijn samen met een uitgebreid digitaal instrumentarium (Digital Cockpit Pro) en een achteruitrijcamera standaard.

De Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake 2.0 TDI zijn per direct te bestellen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Arteon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.