Vernieuwde Skoda Karoq geschetst

Tijd voor verlichting

Skoda Karoq facelift

De in 2017 gepresenteerde Skoda Karoq wordt zeer binnenkort vernieuwd. Aan de hand van een tweetal designschetsen geeft Skoda in grote lijnen weg wat je qua uiterlijk van de gefacelifte Karoq kunt verwachten.

De Skoda Karoq is inmiddels vier jaar oud en dat betekent dat er op het hoofdkantoor in Mladá Boleslav al eventjes is nagedacht over een gefacelifte variant van Skoda’s concurrent van de Seat Ateca en Hyundai Tucson. De Karoq mag zijn tweede levensfase binnenkort starten met een nieuwe snuit die wordt gekenmerkt door een bredere en ogenschijnlijk meer rechtopstaande, hexagonale grille. Die wordt geflankeerd door nieuwe koplampen. De led-dagrijverlichting is voortaan uit twee delen opgebouwd. Niet alleen is de indeling van die kijkers nieuw, ook de vorm van de units is gewijzigd. Uit de jongste exemplaren is een ‘hapje’ genomen. Lager op de neus zien we een bij een facelift bijna verplichte nieuwe voorbumper.

Ook achterop de Karoq brengt Skoda wijzigingen aan, al zijn die zeer subtiel. Zo krijgt de SUV een andere achterbumpers. De achterlichten vallen iets meer in het oog. Net als de lichtunits aan de voorkant zijn ook de achterlichten anders van vorm. De invulling van de achterlichten is eveneens vernieuwd. Bovenaan de bilpartij van de Karoq zit straks een grotere spoiler.

Skoda brengt ongetwijfeld nieuwe wielen en lakkleuren naar de Karoq, en het interieur gaat ongetwijfeld eveneens op de schop. Reken op vernieuwde infotainment en mogelijk zelfs op de komst van aanraakgevoelige knoppen voor onder meer de klimaatregeling. Eind november weten we meer, dan trekt Skoda het doek van de herziene Karoq.

PRIVATE LEASE Skoda Karoq

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.