Skoda schetst herboren 200 RS en rally-Kamiq

Azubi

Skoda RS 200 en Kamiq Azubi

In Tsjechië heeft men weer enthousiast achter de tekentafel gezeten. Skoda schotelt ons designschetsen voor van een als rallymonster uitgedoste Kamiq en van een moderne interpretatie van de 200 RS.

Elk jaar gaat een groep studenten van de Skoda Academy aan de slag met de bouw van een veelal knotsgekke auto. Vorig jaar presenteerden de studiebollen in de vorm van de Slavia een opengeknipte Skoda Scala en dit jaar moet de carrosserie van een Kamiq het ontgelden. De achtste zogenoemde Student Car van Skoda is namelijk een tot rallykanon omgebouwde versie van de Kamiq die Azubi gaat heten.

Skoda RS 200 en Kamiq Azubi

Skoda Azubi

Skoda laat de rally-Kamiq vooralsnog alleen nog in schetsvorm zien. We zien een heftig bespoilerde auto met stevig aangezette wielkasten. De studenten krijgen tijdens het bouwen van de rally-Kamiq hulp van experts van Skoda Motorsport dat dit jaar 120 jaar bestaat. Kijk niet gek op de Azubi geen vijfdeurs, maar een driedeurs is.

Eerdere eigenwijze modellen van de hand van studenten van de Skoda Academy waren naast de Slavia de Citijet, de Funstar, de Atero, de Element, de Sunroq en de Mountiaq.

Skoda RS 200 en Kamiq Azubi

200 RS 2021

Er is meer uit Mlada Boleslav afkomstige schetspret. Onder de noemer 'Icons get a makeover' laat Skoda zijn ontwerpteam al enige tijd losgaan met moderne interpretaties van klassieke modellen van het merk. De nieuwste oude Tsjech die naar het heden wordt vertaald is de 200 RS. De 200 RS die je op deze schetsen ziet, is afkomstig uit het creatieve brein van Daniel Petr, een ontwerper die onder meer race- en rallyversies van Skoda's voor het merk ontwerpt. De 200 RS was een op de 110 R gebaseerd prototype dat vanwege wijzigingen in de reglementen nooit op de rallyparcoursen zijn kunstjes heeft kunnen laten zien, al had de auto wel de in Skoda's autosportportfolio bekende 130 RS tot gevolg.

De moderne interpretatie van de 200 RS is een gelikt gelijnde coupé met een vergelijkbaar kleurenschema als het uit 1974 stammende origineel. De door Petr getekende versie heeft ledkoplampen, een luchthapper op het dak en ziet er natuurlijk veel agressiever uit dan de auto waarnaar hij knipoogt. Volgens de ontwerper zou de herboren 200 RS "sowieso een verbrandingsmotor" moeten hebben, bijgestaan door elektrokracht. Een hybride dus. Daadwerkelijke productieplannen zijn er overigens niet.

PRIVATE LEASE Skoda Kamiq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum