Vernieuwde BMW X7 nu al als Alpina XB7

Dat is snel!

Alpina XB7 facelift

De folder van de gefacelifte BMW X7 is nog amper gedrukt of Alpina tilt zijn variant van BMW's herziene grootste SUV op het podium. Dit is de opgewaardeerde Alpina XB7.

De BMW-adepten van Alpina hebben het er maar druk mee. BMW vuurt in hoog tempo nieuwe of gewijzigde modellen op autoland af en dat betekent dat Alpina bepaald niet om werk verlegen zit. In februari liet Alpina de gefacelifte B8 Gran Coupé op basis van de 8-serie Gran Coupé zien en slechts een dag nadat BMW de gefacelifte X7 presenteerde, schuift de club uit Buchloe zijn herziene variant van deze SUV naar voren: de XB7.

Alpina XB7

Alpina XB7 (pre-facelift)

De Alpina XB7 krijgt volgens verwachting dezelfde nieuwe 4.4 V8 onder de kap die BMW in het vooronder van de X7 M60i stopt. Die voortaan met mild-hybride techniek uitgeruste achtcilinder levert in de M60i evenveel vermogen als voorheen en dus is het niet verrassend dat Alpina's XB7 even krachtig blijft. De vernieuwde Alpina XB7 blijft dus 621 pk en 800 Nm sterk, al wordt hij net als de krachtbron van de X7 M60i bijgestaan door een 12 pk en 20 Nm sterke starter-generator. Alpina's bullenbak bereikt de 100 km/h in slechts 4,2 seconden. De topsnelheid ligt op 290 km/h.

Logischerwijs krijgt de XB7 hetzelfde gewijzigde front als de gefacelifte X7, compleet met voor BMW volledig nieuwe opgesplitste verlichting. Alpina voorziet de SUV ogenschijnlijk van subtiel aangepaste bumpers en Alpina-kenmerkend lichtmetalen wielen in de maat 21 inch. Ook profiteert de XB7 van de komst van BMW Operating System 8, het nieuwe infotainmentsysteem met twee met elkaar versmolten displays in een gebogen paneel. De opgefriste XB7 komt eind dit jaar op de Europese markt. Alpina noemt een adviesprijs van zo'n €170.000 exclusief belastingen. Denk daar voor de Nederlandse markt dus nog een stevige portie bpm bij. Meer beeldmateriaal van de vernieuwde XB7 volgt waarschijnlijk spoedig, vooralsnog moeten we het met deze door Alpina vrijgegeven computertekening doen.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.