Verlengde BMW 3-serie beter in beeld

BMW 3-serie L
BMW 3-serie LBMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)BMW 325Li (3-serie L, verlengd, lwb)

In januari dit jaar konden we jullie al de eerste foto's van de verlengde versie van de 3-serie laten zien. In China heeft BMW nu meer details losgelaten van de voor de lokale markt bestemde 3-serie 'L'.

Zojuist zagen we de A35-versie van de A-klasse Limousine en nu laat ook BMW een speciaal voor de Chinese markt uitgerekte sedan zien: de 3-serie L. De Dreier beleeft zijn publieksdebuut als 325Li.

De wielbasis van de verlengde 3-serie neemt met 11 centimeter toe ten opzichte van het Europese model en komt daarmee uit op 2,96 meter. De totale lengte van de Chinese 3-serie komt op 4,83 meter te liggen, 13 centimeter langer dan het origineel.

De beenruimte op de achterbank neemt dankzij de verlenging met een ruime 4 centimeter toe. Ook de instap moet voor deze passagiers net even eenvoudiger worden, zodat de portieren fors langer zijn dan bij de internationale 3-serie. BMW geeft de Chinese 3-serie onder andere nieuwe hoofdsteunen en een middenarmsteun en monteert extra interieurverlichting. De bagageruimte ligt op 480 liter en dat is gelijk aan die van de hier bekende 3-serie.

De 3-serie L zal worden gebouwd door BMW Brilliance Automotive (BBA), een joint venture die BMW in China met Brilliance heeft. De auto rolt straks van de band in Shenyang. BMW schroeft in China overigens ook de reguliere 'korte' 3-serie in elkaar. Ook de X1 en 5-serie zien in Shenyang in verlengde vorm het levenslicht.

BMW brengt de 3-serie L als 325Li onder de Chinese aandacht. In die versie ligt een 184 pk en 300 Nm sterke 2,0-liter viercilinder, een turboblok dat aan een achttraps Steptronic-automaat is gekoppeld.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.