Verkooprecord voor Groupe PSA

Wereldwijd gegroeid, in China gekrompen

AutoWeek 46 Magazine Opel Grandland X Peugeot 3008

Groupe PSA heeft ondanks een stevige verkoopafname in China in 2018 tóch een recordjaar gedraaid.

Groupe PSA heeft zijn verkopen vorig jaar met 6,8 procent zien toenemen tot zo'n 3.878.000 auto's. Daarmee heeft het Franse concern zijn beste jaar ooit gedraaid. De groei lijkt opmerkelijk, omdat de verkopen in China vorig jaar met 32,2 procent terugliepen.

Toch is de verkooptoename logisch te verklaren. 2018 is namelijk het eerste volledige verkoopjaar waarin de verkopen van het door Groupe PSA ingelijfde Opel en Vauxhall meetellen in de statistieken. Zodoende is het Europese marktaandeel van het bedrijf gegroeid naar 17,1 procent. In Europa namen de verkopen onder aan de streep toe met 30,6 procent en ook in de afzetregio India Pacific was een groei waar te nemen (+1,6 procent).

Overigens liepen niet alleen in China de verkopen terug, ook in het Midden-Oosten is een stevige afname van het aantal overhandigde sleutels waar te nemen (-52,8 procent). Dat houdt onder meer verband met het feit dat Groupe PSA zich heeft teruggetrokken van de Iraanse markt vanwege de hernieuwde sancties die de Verenigde Staten tegen het land heeft ingesteld. Tot slot liepen de verkopen ook in Zuid-Amerika terug en wel met 15 procent.

 

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 390
 
DirectLease
Citroen C4 PureTech 100 Feel (5D/6H)
€ 459
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 694
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 861
 

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.