Verkoop deel Saab-panden rond

Saab in Trollhättan | Foto: ANP/EPA
Saab haalt 28 miljoen euro binnen door de verkoop van 50,1 procent van de aandelen in Saab Property. Na de gedeeltelijke verkoop van de gebouwen en terreinen aan Hemfosa Fastigheter AB mag Saab Automobile het eerste jaar gratis de 483.000 vierkante meter terugleasen.

Deze overeenkomst is een van de middelen om nieuwe financiën te werven om het merk Saab te laten voortbestaan. Saab Automobile is verzekerd van een 15-jarig leasecontract van Saab Property. De Zweedse investeringsgroep Hemfosa, ook wel aangeduid als het Consortium heeft het recht extra aandelen aan te kopen tot een bedrag van 33 miljoen euro.

Ondertussen zoeken Saab Automobile en eigenaar Swedish Automobile (Spyker Cars) nog altijd naar een partij dat met geld over de brug komt, zodat de productie weer kan worden opgestart. Er is echter nog altijd geen garantie, meldt Saab in een persbericht, dat deze gesprekken tot succes leiden.

Vorige week kwam het bericht dat Saab de lonen niet meer kan betalen, al bracht het bericht van een Chinese order tijdelijk verlichting. Het stelt Saab in staat achterstallig salaris over te maken. De toekomst van de autofabrikant is echter nog altijd onzeker.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.