Dit kost de vernieuwde Jaguar F-Pace

Met meer uitrusting, als plug-in met groter elektrisch bereik

Modeljaarupdate Jaguar F-pace
Modeljaarupdate Jaguar F-paceModeljaarupdate Jaguar F-paceModeljaarupdate Jaguar F-paceModeljaarupdate Jaguar F-paceModeljaarupdate Jaguar F-pace

Jaguar voorziet voor het volgende jaar zijn F-Pace van een update. Die auto is voortaan alleen nog als sportiever aangeklede R-Dynamic te bestellen. Hij heeft vanaf heden als plug-in een grotere elektrische actieradius en krijgt wat meer standaarduitrusting mee. De vernieuwde Jaguar F-Pace kost vanaf €87.973 voor de 400 pk sterke plug-in hybride variant.

Afgelopen weekend kwam de Jaguar XE aan bod in onze Back to Basics-rubriek, waarbij we meldden dat Jaguar al een tijdje betrekkelijk weinig nieuws heeft te melden. Daarin komt nu een klein beetje verandering: de Britten voeren een modeljaarupdate door op hun middenklasse-SUV, de Jaguar F-Pace. Dat model kwam in 2016 op de markt, kreeg in 2020 een facelift en nu een bescheiden opfrisser.

Het belangrijkste nieuws daarvan vinden we bij de Jaguar F-Pace P400e. Die variant met plug-in hybride-aandrijflijn kent voortaan een grofweg 20 procent groter elektrisch rijbereik en komt daarmee maximaal 65 km ver (WLTP). Voor de overige motoriseringen is geen nieuws, maar dat zou in Nederland weinig relevant zijn: Jaguar zegt te verwachten dat 98 procent van zijn F-Pace-verkopen in Nederland een plug-in hybride betreft.

R-Dynamic

Welke aandrijflijn je ook kiest, voortaan kun je de F-Pace alleen nog als sportiever aangeklede R-Dynamic bestellen - net als de Jaguar XE en XF, overigens. Daarbij heeft hij nu altijd wielen met een diameter van 19 inch of groter en behoren het geüpgradede 'Pivi Pro' navigatiesysteem-met-spraakbediening, een digitaal instrumentarium en de draadloze variant van Apple CarPlay en Android Auto tot de standaarduitrusting. Verder is het 'black pack' met in hoogglans zwart uitgevoerde exterieuraccenten voortaan zo goed als standaard: alleen de R-Dynamic S-trim (instapper) krijgt dat niet.

Hoewel Jaguar verwacht hier vrijwel alleen nog exemplaren met plug-in hybride-aandrijflijn te verkopen, biedt het merk nog altijd een vrij uitgebreide keuze in motoren. De diesels zijn er met vier cilinders als D165 en D200 en met zescilinder als D300. Tot de benzinemotoren behoren de P250 (4-cil), P400 (6-cil), P550 SVR (8-cil) en dus de P400e (4-cil + elektromotor). Allemaal hebben ze vierwielaandrijving.

Update: prijzen

Na vanmorgen al de details van de modeljaarupdate prijs te geven, deelt Jaguar nu ook de prijzen van de vernieuwde Jaguar F-pace. De 400 pk sterke plug-in hybride-variant is voortaan met een vanafprijs van €87.973 de instapper. De een-na-goedkoopste is de D165 (diesel) voor €90.379. De vanafprijzen lopen op tot €183.441 voor de 550 pk sterke SVR met 5-liter V8 en supercharger. De zescilinder benzine kost net geen €140.000, de diesel €126.030. De P250 (benzine) staat voor vanaf €106.796 in de orderboeken.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum