Nieuwe Jaguar F-Pace SVR is los

Sneller, bruter én efficiënter

Jaguar F-Pace SVR
Jaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losNieuwe Jaguar F-Pace SVR is losJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVRJaguar F-Pace SVR

Jaguar voerde in september een facelift door op de F-Pace en introduceerde daarbij direct een plug-in hybride variant. Een nieuwe F-Pace SVR hield Jaguar nog even onder de pet. Tot vandaag! De jongste F-Pace is krachtiger dan ooit.

Highlights

  • Meer koppel voor 5.0 V8
  • Sneller én comfortabeler
  • Nieuw design, vanbinnen en vanbuiten
  • Vanafprijs: € 158.820

De recent gefacelifte Jaguar F-Pace is vanbuiten slechts door de kenner van het in 2016 gepresenteerde origineel te onderscheiden. Het interieur werd ingrijpender herzien. Sterker nog, dat was nagenoeg compleet nieuw. Minstens zo interessant is de kakelverse plug-in hybride variant van de F-Pace. Jaguar introduceert nu de absolute topversie van het F-Pace-gamma. We heten welkom: de Jaguar F-Pace SVR.

De in 2018 gepresenteerde SVR-versie van de Jaguar F-Pace perste 550 pk en 680 Nm uit een 5,0-liter V8 met supercharger. Deze F-Pace SVR gaat daar nog even overheen. Hoewel het aantal pk's met 550 stuks onveranderd blijft, perst de F-Pace SVR wel meer koppel uit zijn aan een achttraps automaat van ZF gekoppelde achtcilinder. De 5.0 V8 is goed voor 700 Nm koppel. Daarmee dendert de afgetrainde SUV in 4 seconden naar de 100 km/h. Zijn topsnelheid: 286 km/h. Daarmee is -ie iets sneller dan zijn voorganger. Voor de facelift deed de F-Pace SVR 0,3 seconden langer over de 0-100-sprint en lag de topsnelheid op 283 km/h.

Jaguar lepelt meer dan slechts een krachtigere V8 in de vernieuwde F-Pace SVR. Zo zegt het merk de Dynamic-rijmodus te hebben verbeterd en de Dynamic Launch-functie te hebben toegevoegd. Met dat laatste systeem blijven de wielen ook tijdens het schakelen aangedreven, wat de acceleratie bevordert. Meer aanpassingen? Zeker. Jaguar geeft aan de stuurinrichting te hebben verbeterd en zegt ook het onderstel te hebben aangepast. De SVR moet onder meer bij lagere snelheden meer comfort bieden. Ook plaatst Jaguar grotere en krachtigere remmen achter de lichtmetalen wielen. Zowel voor als achter hebben de remschijven een diameter van bijna 40 centimeter.

Jaguar F-Pace SVR

Jaguar F-Pace

Vanbuiten profiteert de F-Pace SVR van dezelfde wijzigingen als zijn tammere familieleden. Hij krijgt dus nieuwe ledkoplampen met Double J-vormige dagrijverlichting. Het spoiler- en bumperwerk oogt ook nu weer zeer uitbundig, al heeft Jaguar de vormgeving ervan iets aangepast. Aan de achterzijde zien we de inmiddels bekende gewijzigde achterlichten en helemaal onderaan de bilpartij hangen net als voorheen vier dikke knalpijpen. De cW-waarde daalt dankzij het veranderde spoilerwerk van 0,37 naar 0,36 cW. Het mag geen verrassing heten dat Jaguar ook de F-Pace SVR van een volledig herzien interieur voorziet, compleet met PiviPro-systeem.

De vanafprijs van de jongste Jaguar F-Pace SVR ligt op € 158.820. Bestellen kan per direct.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.