Toyota Yaris als knalhard rallykanon

Digitaal sportbak

Toyota GR Yaris AP4
Toyota GR Yaris AP4Toyota GR Yaris AP4Toyota GR Yaris AP4Toyota GR Yaris AP4Toyota GR Yaris AP4Toyota GR Yaris AP4

De Toyota GR Yaris lijkt een waar rallykanon voor de weg. Nu is er op basis van de nieuwe Toyota Yaris ook een rallyknaller voor naast de gebaande paden. De Australische tak van Toyota stelt de GR Yaris AP4 aan de wereld voor.

Althans, Toyota Gazoo Racing Australia laat de eerste digitale tekeningen van de GR Yaris AP4 zien, een rallyauto die volgend jaar zijn kunsten zal laten zien in de Australian Rally Championship (ARC). De GR Yaris AP4 is een rallyversie van de heftige GR Yaris, die in Australië overigens GR Yaris Rallye heet. Volgens Toyota is het voor het eerst dat Toyota zelf actief meewerkt aan het ontwerpen van een rallyauto.

De GR Yaris AP4 is gezamenlijk ontwikkeld door Toyota Gazoo Racing Australia, Toyota Australia en Neal Bates Motorsport. Neal Bates is een viervoudig winnaar van het Australische rallykampioenschap en staat zelf weer aan het hoofd van Toyota Gazoo Racing Australia. Hoe de auto ook tot stand is gekomen, heftig oogt hij zeker. De GR Yaris AP4 heeft een heftige bodykit, compleet met heftig uitgebouwde wielkasten. De rally-Yaris heeft een motorkap met extra koelopeningen en bovenaan zijn bips hangt een werkelijk immense spoiler. De rally-Yaris behoudt zijn knotsgekke doorgesnoven driecilinder, maar hoe krachtig die in de GR Yaris 261 pk en 360 Nm sterke 1.6 in de rallyversie is, meldt Toyota niet. Er worden twee van deze heftige Yarissen gebouwd voor het rallyseizoen 2021.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum