Toyota Corolla bereikt 50 miljoen stuks

Niet meer in te halen

Toyota Corolla 1966
Toyota Corolla Touring SportsToyota Corolla Touring SportsToyota Corolla SedanToyota Corolla SedanToyota CorollaToyota Corolla

De Toyota Corolla rondt de kaap van 50 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Met dit enorme aantal is de Corolla met afstand het populairste automodel ooit en dat zal ook nog wel even zo blijven.

De Toyota Corolla is al sinds 1997 het bestverkochte automodel wereldwijd, maar het vijftig miljoenste exemplaar is toch een belangrijke mijlpaal. In het afgelopen jaar verkocht Toyota naar eigen zeggen maar liefst 1,1 miljoen stuks. In het huidige tempo wordt er dus elke 28 seconden ergens op de wereld een Corolla verkocht. Dat ‘ergens op de wereld’ mag je bovendien heel ruim nemen, want de Corolla staat in meer dan 150 landen op het menu. Het model wordt momenteel gebouwd in twaalf verschillende fabrieken, verdeeld over Japan, Brazilië, Venezuela, China, Pakistan, Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand, Vietnam, Turkije, de VS en het VK.

Het nieuws over de vijftig miljoenste Corolla komt uit Australië, waar de Corolla ook lange tijd werd gebouwd. In ‘Down Under’ heeft men een bijzondere relatie met dit model, want Australië was in 1966 het eerste land buiten Japan waar de Corolla werd verkocht.

Toyota Corolla 1966

Toyota Corolla 1966

Met 50 miljoen exemplaren is de Corolla de nummer twee op de lijst van populairste modellen, de Volkswagen Kever, riant voorbij. De Japanse auto haalde tot nu toe zelfs ruimschoots het dubbele aantal van de dik 21 miljoen kevers die Volkswagen wist te verkopen en is in tegenstelling tot die auto uiteraard nog steeds onderweg. Tegelijkertijd was de Kever uiteraard over zijn gehele carrière min of meer hetzelfde, terwijl de Corollanu aan de twaalfde generatie bezig is.

Voor de titel 'bestverkochte model' valt of staat dan ook alles met het consequent toepassen van de juiste benaming en juist op dat vlak leek het even mis te gaan voor de Corolla. Bij ons in West-Europa is de Corolla tussen 2010 en 2019 namelijk even van het menu verdwenen, omdat Toyota toen alleen de speciaal voor Europa hernoemde Auris verkocht. Zelfs de huidige generatie werd hier aanvankelijk als Auris gepresenteerd, maar Toyota koos er uiteindelijk toch voor om het model weer gewoon ‘Corolla’ te noemen. Een goede keuze, wat ons betreft.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.