Topmannen Renault leveren kwart loon in

Grote vergadering opgeschort

Renault Zoe productie

Om de corona-schade wat te beperken, leveren verschillende topmannen van Renault nu vrijwillig een groot deel van hun salaris in.

Renaults Raad van Bestuur is bij elkaar gekomen voor een groot overleg. Pijnpunt nummer één op de agenda is de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Deze stond gepland voor 24 april aanstaande, maar wordt nu opgeschort tot tenminste 12 juni.

Daarnaast hebben alle leden ervoor gekozen om een kwart van hun loon niet te laten uitkeren. Voorzitter Jean-Dominique Senard en Renaults CEO Clotilde Delbos namen het voortouw door 25 procent van hun loon voor in ieder geval het tweede kwartaal van dit jaar in te laten houden. Volgens Le Parisien verdienen Senard en Delbos op jaarbasis respectievelijk €450.000 en €900.000 bruto. De rest van de Raad van Bestuur volgde dit voorbeeld en laat een kwart van het prestatiegeld voor dit nieuwe boekjaar niet uitkeren. Het bespaarde geld wordt overgemaakt naar een nieuwe intern solidariteitsfonds.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.