Tesla zet Model 3 naast Model S

Model 3 als simpelere Model S

Tesla Model 3 spyshots
Tesla lijkt er genoeg van te hebben dat zo nu en dan wordt aangenomen dat de Model 3 een nieuwe generatie Tesla is die de Model S op technisch vlak voorbijstreeft. Het bedrijf stuurt een bericht aan zijn 'dealernetwerk' om enkele verschillen aan te geven.

De langverwachte Model 3 zal als kleinere broer van de Model S fungeren en daarmee lijkt het logisch te verwachten dat de nieuweling lager op de exclusiviteitsladder van Tesla komt te staan. Her en der lijkt dat verwachtingspatroon anders te liggen en Tesla benadrukt dat de Model 3 "[...] een kleinere, simpelere en goedkopere versie van de Model S" is, zo blijkt uit berichtgeving van Electrek.

Tesla stuurt een afbeelding naar zijn dealers, in feite een soort Apple Stores, waarop duidelijk gemaakt wordt dat de Model 3 inderdaad 'simpeler' is dan de Model S. Zo heb je als Model S-eigenaar recht op gratis laden via het Supercharger-netwerk en waar volgens Tesla meer dan 1.500 verschillende Model S'en te configureren zijn, is de Model 3 in minder dan 100 variaties op de weg te zetten.

De afbeelding laat verder zien dat de Model 3 5,6 tellen nodig heeft voor een sprint vanuit stilstand naar 96 km/h (60 mph). Daarnaast spreekt Tesla van een actieradius van zo'n 350 kilometer voor zijn kleinste model. Ook het feit dat de achterklep van de Model 3 met de hand bediend moet worden, is een verschil met de Model S. Ook het instrumentarium is simpeler dan dat van de Model S. Waar de Model 3 één 15-inch groot scherm krijgt, beschikt de Model S over twee forse exemplaren. Ook snufjes als de automatisch in- en uitschuivende handgrepen, het glazen panoramadak, de uitgebreide luchtvering en het HEPA-systeem moet de Model 3 ontberen.

In de tweede helft van 2018 moet de Model 3 in Nederland te vinden zijn. Hoeveel exemplaren dan al onze kant op komen, valt nog te bezien. Wat dat betreft is het dus spannend of eenieder die er een besteld heeft, hem ook direct ontvangt.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (199) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum