Tesla Model 3 Performance AWD (2026)

Gebruikersreview

Tesla Model 3 Performance AWD (2026)

UitvoeringModel 3 Performance AWD
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Nieuwe auto

• 24 km

Mijn eerste nieuwe auto van m'n eigen geld.

Ik reed hiervoor een zakelijk aangeschafte Model Y. Omdat ik de bijtelling toch wat aan de hoge kant vond, heb ik besloten prive een nieuwe auto te kopen. Omdat wij inmiddels 3 jaar een Model 3 hebben en ik 1 jaar een Model Y reed, moest het weer een Tesla worden. Bij Tesla aangekomen mocht ik een proefrit maken met een Y LongRange RWD en daarna met een Model 3 Performance. Omdat ik al een 2024 Y Premium had, werd ik niet direct heel warm van de Y RWD. Niet omdat het een slechte auto is, maar stiekem wilde ik wel iets snellers. Toen ik met de Model 3 ging rijden, kreeg ik wel een warm gevoel van binnen. Ik reed terug met het idee: "ok, ik bestel een witte Model 3 Performance". Eenmaal binnengekomen zei de dame van Tesla: We kunnen je deze Performance ook aanbieden met een leuke korting. Binnen 5 minuten had ik mijn creditcard getrokken en kon de pret beginnen.

Goed en wel een week later kon ik de auto ophalen, de vrij sobere aflevering van Tesla was zo geregeld en de eerste kilometers werden gemaakt. Wat een fijne auto!

Eerste indruk, komende van een Model Y 2024 RWD: De schaalstoelen van de Model 3 zijn vrij hard, en die van de Model Y zijn bijna Frans zacht te noemen. De vering van de Model 3 (in standard niet sport stand) is direct maar toch comfortabel. Daar waar de MY toch wel moeite had met korte hobbels, veegt de M3P deze moeiteloos van tafel. Op het moment dat je de auto in Sport of Track zet worden de hobbel onplezierig hard.

Goed later meer over deze auto...

10,0