Tesla Model Y nipt bestverkochte auto Europa in februari

Tesla over Dacia

Tesla Model Y RWD

Niet de Dacia Sandero, maar de Tesla Model Y mocht zich in februari 2023 de populairste auto van Europa noemen. Nipt, maar toch.

Tesla wist in februari 18.153 Model Y’s te slijten, 167 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt Automotive News aan de hand van cijfers van Dataforce. Volgens diezelfde cijfers verleidde regerend verkoopkampioen Dacia Sandero in februari 18.068 kopers, 85 minder dan de Tesla dus. Daarmee is niet de Roemeense budget-hatchback, maar de high-tech EV de populairste auto van Europa in februari.

Hoewel het zonder meer opmerkelijk is dat een auto in dit prijssegment zó populair wordt, is het succes van de Model Y ook weer niet heel verrassend. Niet alleen gebeurde het eerder, maar Tesla introduceerde in de voorbije maanden bovendien een voordeligere achterwielaangedreven versie en heeft de prijzen wereldwijd verlaagd. Kijk niet gek op als de Tesla in maart weer uitstekend scoort, want het sluit het kwartaal af met flinke kortingen.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (405) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum