Suzuki zegt dieselmotoren vaarwel

Alles op SHVS en turbo-benzine

Suzuki Vitara 1.6 Diesel High Executive
Een echt dieselmerk is Suzuki nooit geweest, maar de modellen die nog met een zelfontbrander beschikbaar waren, zijn nu ook van de lijst gehaald. Het merk zet zijn geld liever op de eigen mild hybrid-technologie, benzinemotoren en een toekomstige EV.

In april werd de 1.6-dieselmotor van de Vitara al stilzwijgend van de prijslijst gehaald en nu kondigt Suzuki aan dat die motor niet terugkeert. Het ongetwijfeld door de overgang naar de WLTP-verbruikscyclus aangewakkerde besluit betekent dat Suzuki nu in het geheel geen diesels meer aanbiedt. De dalende vraag naar de brandstofsoort, die volgens de Japanners niet meer zal herstellen, is daarvoor de voor de hand liggende reden.

Als alternatief biedt het merk nu al het SHVS-systeem aan, een mild hybrid-oplossing die in de Swift, Ignis en Baleno ook tijdens AutoWeek-tests voor fraaie verbruikscijfers zorgt. Daarnaast heeft het merk zijn bekende Boosterjet-turbomotoren. Bovendien komt er op termijn ook bij Suzuki een volledig elektrische auto. Die moet tot stand komen in samenwerking met Toyota en zal in eerste instantie gericht zijn op de Indiase markt.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (107) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.