Suzuki wijst nieuwe CEO aan

Zoon afgetreden topman aan het roer

Suzuki wijst nieuwe CEO aan
Suzuki heeft een nieuwe CEO aangewezen. Niemand minder dan de zoon van de afgetreden Osamu Suzuki komt aan het roer van het geplaagde Japanse merk te staan.

Begin juni maakte Suzuki bekend dat CEO en voorzitter Osamu Suzuki zijn functie als topman neerlegde in de nasleep van het gesjoemel met verbruikscijfers. Nu heeft Suzuki's raad van bestuur een nieuwe CEO aangewezen: Toshihiro Suzuki, niemand minder dan de zoon van de afgetreden Osamu Suzuki. De 57-jarige Toshihiro Suzuki was sinds 2015 al COO bij Suzuki. Die functie zal hij eveneens houden.

Net als Mitsubishi kwam ook Suzuki onlangs slecht in het nieuws toen bekend werd dat het merk verkeerde verbruikscijfers van een deel van zijn kei-cars had opgegeven. Aanvankelijk bleef onduidelijk wat er precies aan de hand was, later kwam Suzuki met de verklaring dat een deel van de verkeerde verbruiksdata veroorzaakt werd door de locatie waar Suzuki zijn tests uitvoerde. Een uitgebreid verhaal daarover is hier te vinden. Bovenstaande heeft de verkoopcijfers van Suzuki al met zo'n 18 procent laten dalen.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.