Suzuki presenteert nieuwe Carry

Internationaal werkpaardje

Suzuki Carry
Suzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki CarrySuzuki Carry

Suzuki heeft tijdens tijdens de Indonesia International Motor Show een nieuwe generatie van de internationale versie van de Carry gepresenteerd.

De huidige Carry kennen we als een minuscuul personenbusje, bestelbusje en pick-upje. De huidige, elfde generatie werd in 2013 aan de wereld voorgesteld en krijgt nu gezelschap van een vernieuwde international variant. Die nieuwe Carry is groter dan het Japanse kei-car-origineel, waarmee hij overigens wel zijn basis deelt (foto 10).

De nieuwe internationale Carry is een 4,2 meter lange pick-up met een 2,2 meter korte wielbasis die in theorie plek biedt aan drie inzittenden. In de stompe snuit ligt een 97 pk en 135 Nm sterke 1,5-liter viercilinder benzinemotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Suzuki levert de Carry met een laadbak die in twee versies is te krijgen. De eerste daarvan is 2,5 meter diep en 1,67 meter breed, terwijl de tweede variant net zo diep, maar 1,75 meter breed is. Deze bredere variant is ook van drie kanten te 'openen'. Het laadvermogen bedraagt één ton.

Suzuki verscheept deze nieuwe Carry straks naar zo'n honderd verschillende landen. Het merk verwacht er jaarlijks zo'n 70.000 van te kunnen verkopen. In Indonesië ligt de vanafprijs van het werkpaardje op omgerekend € 8.580.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.