Subaru Solterra voortaan met 3-fasenlader

Kleine maar relevante update

Subaru Solterra
Subaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru SolterraSubaru Solterra

Zo hoor je lang niets van Subaru en zo trekt het merk een blik nieuws open. Dat nieuws heeft geen betrekking op de splinternieuwe Impreza, maar is tóch interessant. Zo krijgt de Subaru Solterra namelijk voortaan een 3-fasenlader. Dat betekent: sneller laden!

De Subaru Solterra - het broertje van de elektrische Toyota bZ4X - was vooralsnog alleen te krijgen met een 1-faselader waarmee je op wisselstroom met maximaal 6,6 kW kon laden. Subaru voert nu een modeljaarupdate op de Solterra door. Die heeft wél een 3-fasenaansluiting (11 kW), en dat is goed nieuws.

Vooralsnog is de Solterra met 1-faselader uit voorraad leverbaar. De versie met 3-fasenlader is per direct te bestellen. Hij is er als simpelweg Solterra geheten basismodel, als Sky Package en als Two Tone Package. De Subaru Solterra heeft een actieradius van 465 kilometer op een volle accu, enkel de Solterra Sky Package komt door zijn grotere lichtmetalen wielen minder ver (414 kilometer).

Het overige Subaru-nieuws is kleiner van aard. Zo introduceert Subaru voor de XV met 1.6 boxermotor en de mild-hybride 2.0 e-Boxer aandrijflijn een nieuw uitrustingsniveau: Pure Plus. Die uitvoering brengt onder meer een verwarmbaar stuurwiel en een uitgebreid audiosysteem naar de cross-over. De XV 1.6i Pure Plus kost €48.500. De Subaru Forester profiteert op zijn beurt van de komst van een Premium Black uitvoering die een reeks zwarte accenten en antractietkleurige wielen met zich meebrengt. Verder maakt een uitgebreid audiosysteem van Harman Kardon deel uit van de standaarduitrusting. Hij kost €67.795. Ook de Subaru Outback ontkomt niet aan een nieuwe uitvoering. Bij die vierwielaangedreven stationwagon heet die smaak 50 Yr AWD Edition. De uitvoering is in het leven geroepen om het vijftigjarig bestaan van Subaru's AWD-systeem te vieren. De variant is gebaseerd op de Outback Comfort en heeft onder meer een navigatiesysteem en een elektrisch te sluiten achterklep als extraatjes. Voor deze Outback vraagt Subaru €56.394.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum