| Uitvoering | Forester 2.0i e-BOXER Sport |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 35.000 km |
| KM-stand laatst | 55.000 km |
Wat een binnenruimte!
De Forester eind 2024 gekocht met ongeveer 35000km. Inmiddels staat de teller op 55000 probleemloze kilometers.
Hiervoor heb ik, naar tevredenheid, jaren Toyota gereden. Altijd wat oudere modellen, dus als je dan ineens in een 4 jaar jonge auto stapt is het wennen. Ongeacht welke auto trouwens. De rijhulpsystemen zijn vaak best wel aanwezig.
Ik zocht een Toyota Rav4 hybride uit 2021, erg mooie auto die heel
fijn rijd. Ook aanmerkelijk sneller dan deze Forester. Waarom is het dan deze Forester geworden?
De ruimte achter het stuur! Ik ben ongeveer 2 meter lang en heb een flink postuur. In de Rav4 raakte mijn kruin net wel/niet het dak. Ook met de stoel in de laagste en achterste stand, vond ik de ruimte niet overhouden. In de Forester daarentegen, echt een zee aan ruimte! Als ik de stoel in achterste stand zet, kan ik met gestrekte benen autorijden. Dat heb ik nog nooit meegemaakt! Hoofdruimte echt meer dan genoeg, zelfs inclusief schuifdak! Een verademing! Voor de achterpassagiers is er ook nog een zee aan ruimte. Ik kan zelfs gemakkelijk achter mijzelf zitten!
Voordelen:
- Ik vind het een fraaie unieke auto,
- Trekgewicht van 1870 kg en hij kan het ook echt,
- Heel veel binnenruimte en heel veel kofferruimte,
- Daadwerkelijk gebruik van 6,7l (zomer) tot 7,2l (winter) per 100 km vind ik best netjes.,Verbruik op de snelweg met 100km/h is ongeveer 5,5l/100km,
- Een Rav4 wordt heel veel gestolen, deze niet,
- Altijd grip met 4 wheel drive, ideaal in de winter,
- Erg comfortabele stoelen,
- Veel opties en unieke features. Goed doordacht, zoals de schoonmaakfunctie van de achteruitrijcamera,
- Android auto,
- Geweldige zichtvrijheid rondom, echt wel uniek in de markt.
- Tot nu toe erg betrouwbaar.
- Had ik de binnenruimte al gezegd? Geweldig voor lange en hele lange mensen!
Nadelen
- Ik mis een beetje power als ik snel moet optrekken, een druk op de 'sport' knop werkt prima, maar niet te vergelijken met een Rav4 hybride met hetzelfde bouwjaar,
- Gewicht van 1655kg. 5kg te zwaar voor een gewichtscategorie lager, beetje jammer, daardoor best een hoge wegenbelasting,
- De CVT-automaat is wennen. Als je slim je rechtervoet gebruikt, vallen de toeren en daarmee het motorgeluid echt wel mee,
- Geen reservewiel (welke auto heeft dat nog wel?),
- Veel toeters en bellen. Wennen aan de piepjes, die je overigens wel uit kunt zetten.
- Geen camera of parkeersensoren aan de voorkant. Achteraf inbouwen kan natuurlijk wel.