Subaru onthult Global Platform

Nieuwe Impreza nog dit jaar

Subaru Impreza 5-Door Concept
Subaru Impreza 5-Door ConceptSubaru XV ConceptSubaru XV ConceptSubaru Impreza Sedan ConceptSubaru Impreza Sedan ConceptSubaru Global PlatformSubaru Global PlatformSubaru Global Platform
Subaru heeft grote toekomstplannen. In 2020 wil het merk 33 procent gegroeid zijn en een nieuw platform moet daarbij helpen. Vandaag heef het die nieuwe basis aan de wereld voorgesteld.

Subaru investeert stevig in de toekomst. Vanaf dit jaar moeten alle nieuwe Subaru's die gaan verschijnen, gebruikmaken van het nieuwe Subaru Global Platform. De laatste drie studiemodellen die de Japanners lanceerden, stonden al op deze basis, alleen bleven de details ons onthouden. Tot vandaag.

Subaru spreekt over de grootste 'performance-evolutie' in zijn geschiedenis. Het nieuwe Global Platform moet Subaru's dynamischer dan ooit maken. De stijfheid van zowel de carrosserie als het chassis moet met liefst 70 tot 100 procent toenemen ten opzichte van de huidige modellen. Meer stijfheid, een verbeterde ophanging en een lager zwaartepunt moeten de algehele stabiliteit van de auto's verbeteren. Daarbij zouden ze minder geluid maken door minder trillingen en moet ook het comfort verbeteren. Toekomstige Subaru's moeten bovendien 50 procent minder overhellen in bochten.

Uiteraard speelt ook veiligheid een grote rol. De nieuwe basis zou 40 procent meer kracht moeten kunnen absorberen bij een aanrijding en is volgens Subaru klaar voor de veiligheidseisen die omstreeks 2025 aan auto's worden gesteld.

Het toverwoord 'modulair' ontbreekt in de presentatie van Subaru, maar het Global Platform is wel degelijk geschikt voor alle toekomstige modellen. De basis wordt gebruikt bij zowel elektrische auto's als hybrides en modellen met benzinemotoren. Dieselmotoren worden niet genoemd. De nieuwe generatie van de Impreza, die nog dit jaar op de markt verschijnt, zal de eerste Subaru zijn die van het Global Platform gebruikmaakt.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.