Subaru BRZ: was het maar alvast 2012

Subaru BRZ
Subaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZ
Wat ons betreft kunnen we de herfst en de kerst dit jaar gerust overslaan. We kunnen niet wachten op 2012, want dan komt Subaru eindelijk met de BRZ op de markt. Dit prototype rijdt als voorbode rond in Europa.

Subaru is nog steeds druk met het testwerk aan de BRZ. Die sportcoupé komt volgende zomer op de markt, samen met zijn tweelingbroertje Toyota FT-86. In Amerika is er ook het jongerenmerk Scion dat de auto als FR-S gaat voeren.

Subaru zorgt in elk geval voor de techniek. Bij alledrie de auto's roffelt een 2,0-liter boxermotor met directe brandstofinjectie in het vooronder. Hij kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat. De motor haalt vermogens tot 300 pk, maar er zullen zonder twijfel ook minder krachtige versies komen. Toyota zorgt bij dit project voor zaken als de vormgeving en de marketing.

Subaru gooit voor de sportcoupé de vierwielaandrijving over boord. De BRZ krijgt 'gewoon' achterwielaandrijving – zoals het hoort bij een dergelijk model. De typeaanduiding is al een paar weken geleden vrijgegeven. BRZ staat voor Boxer, Rear wheel drive en Zenith, dat zoiets als vlaggenschip betekent. Verder weten we al dat de auto 4,20 meter lang, 1,77 meter breed en 1,27 meter hoog wordt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum