Subaru BRZ 'Cup Car Basic' rolt op staal

Back to basics

Subaru BRZ
Subaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZSubaru BRZ

Subaru komt met een bijzondere versie van de BRZ: de 'Cup Car Basic'. Met deze uitvoering gaat Subaru letterlijk de strijd aan met Toyota in Japan.

De Subaru BRZ komt hier, in tegenstelling tot de Toyota GR 86, niet op de markt. Toch verdient deze uitvoering de aandacht. Met de 'Cup Car Basic' roepen Subaru en Toyota namelijk gezamenlijk een merkrace in het leven: de 'Toyota Gazoo Razing GR86/BRZ Cup'. Chauffeurs van een GR86 en BRZ kunnen dus samen de strijd aangaan op het circuit. Naast Subaru komt dus ook Toyota met een vergelijkbare 'Cup Car Basic'-uitvoering van de GR86.

Subaru BRZ

Subaru BRZ

Het pakket bestaat allereerst uit opvallende 16-inch stalen wielen. Stalen wielen zonder wieldoppen zie je in de hedendaagse automarkt eigenlijk niet meer, al helemaal niet op een sportcoupé als de BRZ. Subaru houdt er rekening mee dat racers in een later stadium waarschijnlijk zelf ander schoeisel onder hun auto's schroeven. Verder bestaat de uitrusting van de Cup Car Basic uit een zespunts rolkooi met zijbeugel, bevestigingspunten voor een zespuntsgordel bij de bestuurdersstoel, het verwijderen van de zij-airbags en het toevoegen van speciale vloermatten die om de rolkooi passen. Om de techniek tijdens races te sparen, is de BRZ voorzien van een luchtgekoelde oliekoeler en heeft het differentieel achter koelribben.

De Cup Car Basic is verkrijgbaar in zeven kleuren en kost omgerekend €25.361 in Japan. Het is niet bekend of je dan direct het inschrijfgeld hebt betaald voor de merkrace. Ook vermeldt Subaru niet of je nog de openbare weg op kunt met de Cup Car Basic.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum