Subaru BRZ laat koplamp zien

Meer beeld

Subaru BRZ teaser

Voor liefhebbers van betaalbare sportauto’s zijn het donkere tijden, maar Subaru fungeert als lichtpuntje. Letterlijk, in dit geval: een koplamp van de geheel nieuwe BRZ is alvast helemaal te zien.

De van top tot teen nieuwe Subaru BRZ wordt op 18 november onthuld. Met nog een paar weken te gaan is het bijna onvermijdelijk dat we momenteel de ene teaser na de andere krijgen voorgeschoteld. Eerder kregen we al een minder sprekend onderdeel te zien (een stukje dorpel) maar nu is het de beurt aan een heuse koplamp.

Die lichtunit vertelt toch meer over de uiteindelijke vorm van de auto, die afgaande op gelekte beelden zijn basislijnen mag houden. De lichtunit huist als een los element tussen voorbumper, motorkap en voorscherm en sluit dus niet aan op een grille. Net als nu krijgt de BRZ dus een lage, lege neus, waarbij de koplampen meer dan nu in een soort Porsche-achtige verhoging lijken te zijn ingebouwd. De lichtunits zelf zijn uiteraard voorzien van led-techniek en beschikken over Subaru’s ietwat kenmerkende, C-vormige signatuur.

Hoewel er uiteraard nog geen specificaties bekend zijn, wijst alles erop dat Subaru met de BRZ wederom rijplezier boven pure prestaties gaat zetten. Reken dus niet op brute motoren met honderden pk's, maar wel op een relatief lichte achterwielaandrijver met een lekker speels karakter en, jawel, een handgeschakelde versnellingsbak.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.