Subaru BRZ STI gespot

Lang wachten wordt beloond

Subaru BRZ STI Spionage
Subaru BRZ STI SpionageSubaru BRZ STI SpionageSubaru BRZ STI SpionageSubaru BRZ STI SpionageSubaru BRZ STI SpionageSubaru BRZ STI Spionage
Het heeft lang geduurd, maar het lijkt bijna zover te zijn: de Subaru BRZ STI maakt zijn opwachting. In de Verenigde Staten werd dit testexemplaar op de foto gezet.

Bij de tweeling Subaru BRZ/Toyota GT86 holt eerstgenoemde qua sportieve topversie nog een beetje achter de feiten aan. Eind 2015 liet Toyota de GRMN-versie van de GT86 al los, maar een STI-versie van de BRZ bleef nog achterwege. Daar lijkt nu verandering in te komen, getuige deze testauto.

Net als de GT86 GRMN zien we op de BRZ een dikke achterspoiler - vrijwel dezelfde als die van zijn evenknie - en rondom imposant spoilerwerk. Het lijkt er verder op dat de BRZ STI ook grotere luchtinlaten in de voorbumper krijgt. Of de Subaru net als de Toyota een aantal pk extra krijgt, valt nog te bezien. De GT86 heeft als GRMN 216 pk, 16 meer dan in de reguliere versie. Ga ervan uit dat de STI een stukje lichter is dan de reguliere versie en een sportiever afgesteld onderstel krijgt.

Het is al ruim twee jaar geleden dat Subaru een voorproefje van een sportievere BRZ presenteerde. Tijdens de New York International Auto Show toonde het merk toen de STI Performance Concept. Destijds gaf Subaru nog aan dat het om een showcase van de STI-afdeling zou gaan. Nu lijkt er toch daadwerkelijk een STI te komen, waarschijnlijk in gelimiteerde oplage en uitsluitend bedoeld voor de Amerikaanse markt. We wachten het af!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.