Sportieve Volkswagen ID5 komt volgend jaar

Binnenkort meer over ID-model onder ID3

Volkswagen ID.4 teaser

Later deze maand presenteert Volkswagen de ID4, een splinternieuwe elektrische middelgrote SUV waar het bijzonder veel van verwacht. Die ID4, die wereldwijd zal worden verkocht, is zeker niet het laatste ID-model. Volgend jaar komt er namelijk een ID5 bij!

De uitrol van de Volkswagen ID3 is inmiddels in volle gang. Die elektrische hatchback krijgt snel gezelschap van een tweede ID-model, de ID4. Er zal een enorme ID-familie vol elektrische modellen volgen. AutoWeek kan exclusief melden dat de line-up volgend jaar onder meer wordt uitgebreid met de ID5! Dat verklaart Volkswagen-CEO Ralf Brandstätter in een conference call tegenover AutoWeek.

Op de vraag wat we van die auto kunnen verwachten, verzekert de Volkswagen-topman AutoWeek dat de ID5 "een sportiever model naast de ID4" wordt. Dat kan maar één ding betekenen: de ID4 krijgt een broertje met een sterker aflopende daklijn, een zogenoemde coupé-SUV dus. Zustermerk Skoda heeft met de Enyaq al een volledig elektrische SUV, een auto die je als het Tsjechische equivalent van de ID4 moet zien. Onlangs dook een ingepakt testexemplaar op van een coupévariant van dat model. De coupéversie van de Volkswagen ID4 gaat dus ID5 heten.

ID-modellen

Wat er nog meer in het ID-vat zit? Een heel arsenaal EV's. Naast de ID3, ID4 en de aangekondigde ID5 komt onder meer nog een zevenzitsversie van de ID4, de ID6. In 2022 komt een productieversie van de ID.Vizzion. Die auto krijgt datzelfde jaar mogelijk gezelschap van een stationwagon, een auto waar de ID.Space Vizzion al als voorbode op diende. Meer ID-geweld komt in de vorm van de productieversie van de ID.Buzz en van diens bestelversie, de ID.Buzz Cargo. En wat is Volkswagen in het A-segment van plan? Daarover zegt Volkswagen-topman Ralf Brandstätter tegen AutoWeek het volgende: "Er liggen intern concepten en designstudies klaar van een elektrisch model onder de ID3. Daarover maken we snel meer bekend." Daarmee is voor eens en voor altijd bevestigd dat Volkswagen de e-Up een echte ID-opvolger zal geven.

 

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.