Smart komt met elektrische SUV

Op Geely-basis

Smart Forfour EQ

Smart heeft met de ForTwo en ForFour geen heel modern aanbod meer, maar daar komt de komende jaren verandering in. In China stoomt het merk een heuse SUV klaar.

De Smarts ForTwo (Cabrio) en ForFour zijn al sinds 2014 onder ons en sindsdien was de komst van de elektrisch aangedreven varianten het grootste nieuws rond het merk. Die verschenen in 2017 op de markt en zijn tegenwoordig nog het enige waarvoor je bij Smart kunt aankloppen. Qua verkoopaantallen wil het de afgelopen twee jaar niet meer vlotten, dus is het belangrijk voor het merk dat er een nieuw model in aantocht is. Nu Daimler en Geely gezamenlijk eigenaar zijn van Smart, wordt er door de twee partijen samen hard gewerkt aan een SUV van Smart. Dat meldt Sales-vicepresident Daniel Lescow op zijn Linkedin-pagina.

Volgens Lescow staat de SUV van het merk straks op de SEA-basis van Geely. Dat nieuwe modulaire EV-platform werd afgelopen september uit de doeken gedaan bij de presentatie van de Lynk & Co Zero Concept. Details doet Lescow uiteraard nog niet uit de doeken, maar hij zegt wel dat de auto direct als Smart herkenbaar is, perfect voor gebruik in de stad, en dat de auto 'veel binnenruimte verpakt in een compact exterieur' biedt. Geely is zoals gezegd verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, maar ook de bouw van de nieuwe Smart. Daimler is nog wel verantwoordelijk voor het ontwerp.

Mogelijk kunnen we het model al spoedig verwelkomen. Afgelopen zomer werd namelijk bekend dat er al in 2022 een volledig nieuwe elektrisch aangedreven Smart mag wordenverwacht. Gezien hun leeftijd zou een opvolger voor het huidige duo niet gek zijn, maar wie weet betreft het inderdaad de SUV.

PRIVATE LEASE Smart

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.