Ineos neemt Smart-fabriek in Frankrijk over

Hambach gaat Grenadier bouwen

Hambach Smart Ineos

Het is officieel: Daimler heeft zijn Smart-fabriek in het Franse Hambach verkocht aan Ineos. In de fabriek gaat Ineos de Grenadier bouwen.

Al het hele najaar wordt er gesproken over een overname van de Smart-fabriek door Ineos en een maand geleden leek de kogel al bijna door de kerk. Nu is het officieel en meldt Daimler dat Ineos inderdaad de boel overneemt. De overname wordt 'in de komende weken' administratief rondgemaakt. Markus Schäfer, bestuurslid van Daimler AG, licht de overname toe: "Voor ons was het erg belangrijk om dit op een maatschappelijk verantwoorde manier te doen en banen veilig te stellen. Samen met de sociale partners, de politiek en de koper Ineos Automotive hebben we voor Hambach een haalbare oplossing gevonden die de locatie een duidelijk toekomstperspectief biedt." Ongeveer 1.300 van de 1.600 banen in Hambach zijn veiliggesteld.

Hambach bouwt onder Daimler de elektrische Smart Fortwo en Fortwo Cabrio. Het begon in 1998 met de productie van de eerste Smart Fortwo. Komend jaar wordt de fabriek nabij de grens met Duitsland klaargestoomd voor de productie van de Ineos Grenadier. Die moet er volgens de laatste plannen vanaf 2022 van de band rollen. De Grenadier is een terreinauto die sterke gelijkenissen vertoont met de oude Land Rover Defender. Smart verhuist op zijn beurt zijn productie naar China. Dat hangt samen met de gedeeltelijke overname van Smart door Geely.

PRIVATE LEASE Smart

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.