Skoda Enyaq ‘Coupé’ met minder camouflage en minder pixels

Stroomlijnkoets

Skoda Enyaq Coupé

Skoda werkt aan een meer gestroomlijnde elektrische Enyaq iV. De ‘Enyaq Coupé’ is nu voor het eerst te zien zonder een geheel ingepakte kont, maar helaas wel op een uiterst klein plaatje.

Het plaatje in kwestie is opgedoken op het Spaanstalige Instagramkanaal ‘Cochespias’ en toont onmiskenbaar de Skoda Enyaq Coupé, zoals die ook al eerder op AutoWeek.nl te zien was. Het grote verschil is dat de achterzijde nu niet meer schuilgaat onder een dikke laag camouflagemateriaal.

Wel is de achterste zijruit nog afgeplakt, zodat de auto zich helaas alsnog niet helemaal goed laat beoordelen. Ook helpt het niet dat het plaatje zeer minimaal van formaat is. Wel kunnen we nu een betere beeld krijgen van de achterlichten, die minder puntig lijken te zijn dan de exemplaren van een reguliere Enyaq.

‘SUV- coupé’s’ zijn vrij populair, maar krijgen ook veel kritiek. Objectief bezien bieden ze immers louter nadelen, want de nogal smaakgevoelige koets gaat ten koste van een heleboel binnenruimte. Of zo’n ‘coupé’ bij een nuchter merk als Skoda past valt dan ook te bediscussiëren. Wel verwachten we dat deze gladgetrokken Enyaq tenminste één meetbaar voordeel heeft: een aflopende daklijn betekent een betere stroomlijn en dus een lager energieverbruik en een (iets) grotere actieradius. Dat effect zien we ook bij de E-Tron Sportback, die nipt verder komt dan een reguliere Audi E-Tron.

PRIVATE LEASE Skoda Enyaq

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.