Saab Phoenix rijst op uit Trollhättan

Saab Phoenix rijst op uit Trollhättan
Saab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit TrollhättanSaab Phoenix rijst op uit Trollhättan
De mysterieuze Saab concept-car voor de Autosalon van Genève is los. De Zweden hebben de auto heel toepasselijk de naam Phoenix meegegeven.

De Phoenix is een hybride concept-car. Het ontwerp komt uit de pen van Jason Castriota, die ook verantwoordelijk was voor de Ferrari 599 GTB Fiorano en de Maserati GranTurismo. Saab noemt de ontwerpstijl 'Aeromotical Design'. Op de grille prijkt trots een groot Saab-logo en er zijn led-koplampen in een stijl die we ook op toekomstige Saab-productiemodellen zouden kunnen terugzien. Om het visuele feest compleet te maken, heeft de Phoenix vleugeldeuren.
Binnenin zijn er metaalaccenten die hinten naar een rolkooi en rode led-verlichting die 'verwijst naar het vurige hart van een oprijzende Phoenix'. Een touchscreen met Google Android-ondersteuning voorziet de bestuurder van informatie.
De Saab Phoenix Concept profiteert van vierwielaandrijving. De benzinemotor in de hybride aandrijflijn is een primeur voor Saab, het is namelijk de 1,6-liter turbomotor van PSA/Mini. Het blok is goed voor 200 pk. Van verzet wisselen gaat via een handgeschakelde zesbak. Het koppel is 250 Nm en 270 Nm met overboost. De achterwielen profiteren van een 34 pk sterke elektromotor. De energie wordt opgeslagen in lithium-ionaccu's.
De Phoenix staat op het platform van de opvolger van de 9-3, die 93 gaat heten. De 93 komt eind 2012 op de markt en moet Saab weer winstgevend maken. De Phoenix is te zien op de Autosalon van Genève.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.